Formule 3

Formule 3: Stef Dusseldorp met Van Amersfoort Racing in ATS Formule 3 Cup

stef_dusseldorp

Stef Dusseldorp zal in 2009 zijn autosportcarrière voortzetten in het Duits Formule 3 kampioenschap met Van Amersfoort Racing. De Achterhoeker maakt hiermee de overstap van de Formule Renault 2.0 waar hij twee jaar geleden zijn debuut maakte in de Northern European Cup. Doordat Dusseldorp de kleuren van het Nederlandse raceteam in de ATS Formule 3 Cup zal verdedigen, krijgt de inwoner uit Lichtenvoorde automatisch Volkswagen fabrieksondersteuning.

Tekst en foto: PR

Het jonge talent maakte in zijn prille loopbaan een razendsnelle ontwikkeling door. Na een succesvolle periode in verschillende kartkampioenschappen, ging een lang gekoesterde wens voor Dusseldorp in vervulling en debuteerde hij in de Formule Renault 2.0. Bij het gerenommeerde team van Frits van Amersfoort leerde hij de kneepjes van het vak kennen. Hij wist zich in zijn debuutjaar in de Northern European Cup ten opzichte van zijn meer ervaren collega’s prima te verdedigen. De races verliepen zeer voorspoedig, totdat een crash de ambitieuze plannen van de rookie abrupt dwarsboomden.

Revalideren
Na maanden van revalideren maakte hij echter in november 2007 zijn comeback op de circuits. In 2008 wist hij de stijgende lijn in de NEC Formule Renault 2.0 goed door te trekken. Mede door een fraaie overwinning op het circuit van Zolder en drie podiumfinishes belandde Dusseldorp op de vierde plaats in het eindklassement. Ook in het Italiaans Formule Renault 2.0 kampioenschap stond hij prima zijn mannetje. Ondanks twee gemiste races eindigde de 19-jarige coureur in het internationale geweld op een keurige tiende plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet