Diversen

Div: Dutch Power Pack komt dit jaar zeven keer in actie

kalenderdpp_2009_2

Het Dutch Power Pack, de bundelnaam voor de belangrijkste raceklassen uit Nederland, kent voor het nieuwe seizoen een fraaie racekalender. In de periode van april tot en met oktober treffen de nationale series elkaar zeven maal op drie verschillende circuits.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

Het Dutch Power Pack seizoen start traditioneel met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort op 11 en 13 april. Op het programma staan wedstrijden van inmiddels gevestigde DPP-series als de Dunlop SportMaxx Clio Cup, de Formido Swift Cup, de Formule Ford en de Toerwagen Diesel Cup.

kalenderdpp_2009_1

Nieuwkomer
Nieuw binnen het Dutch Power Pack is het Dutch GT4 Championship. Tijdens de Paasraces zal dit nieuwe spectaculaire multi-merkenkampioenschap haar première beleven. Hiermee heeft het Dutch Power Pack weer een echte topklasse binnen haar gelederen, ditmaal met exclusieve auto’s als de Ford Mustang FR500C, Corvette Z6, BMW M3 GT4, Maserati Gran Turismo, Aston Martin N24, Ginetta G50 en de fraaie Porsche 997 GT4.

Gastoptredens
De Profile Tyrecenter Pinksterraces, op 30 mei en 1 juni, vormen het decor voor de tweede ontmoeting voor de klassen uit het Dutch Power Pack. Het evenement dat in 2008 ruim15.000 racefans naar de Zandvoortse racepiste trok, zal naar verwachting nog spectaculairder zijn met gastoptredens van de Dutch Supercar Challenge en de NL Drift Invitationals.

Masters of F3 terug op CPZ
Na twee jaar afwezigheid keren de Masters of Formula 3 weer terug op Circuit Park Zandvoort, ditmaal in het weekend van 12 tot en met 14 juni. Naast de internationale confrontatie van ’s werelds beste F3-coureurs, zullen een aantal klassen uit het Dutch Power Pack voor een spectaculair bijprogramma zorgen.

DPP on tour
Na de wedstrijden op Circuit Park Zandvoort reist het Dutch Power Pack naar het noorden van het land. Op het TT-Circuit Assen zal op 4 en 5 juli het Dutch Power Pack Festival plaats vinden. Het volgende treffen is op 8 en 9 augustus op circuit Zolder. Samen met een aantal gastklassen zal het Dutch Power Pack twee dagen in actie komen op deze Belgische omloop. Het Dutch Power Pack sluit haar seizoen af op Circuit Park Zandvoort met de Wijzonol Trophy (5 en 6 september) en de Formido Finaleraces (10 en 11 oktober).

Kalender Dutch Power Pack 2009:
11 & 13 april Paasraces Circuit Park Zandvoort
30 mei & 1 juni Profile Tyrecenter Pinksterraces Circuit Park Zandvoort
12–14 juni Masters of Formula 3 Circuit Park Zandvoort
4 & 5 juli Dutch Power Pack Festival TT-Circuit Assen
8 & 9 augustus Dutch Power Pack Festival Circuit Zolder (België)
5 & 6 september Wijzonol Trophy Circuit Park Zandvoort
10 & 11 oktober Formido Finaleraces Circuit Park Zandvoort
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet