IndyCar

IRL: 'Robert Doornbos voor drie miljoen bij team Newman/Haas/Lanigan' (update)

480_doornbos_cleveland
Robert Doornbos in 2007 met de Champcar in Amerika. Hij keert waarschijnlijk terug in de VS.

Het nieuws dat weken geleden al was uitgelekt, lijkt nu haar beslag te hebben gekregen. Robert Doornbos gaat dit jaar in de Amerikaanse Indy Racing League rijden voor het topteam van Newman/Haas/Lanigan. Tenminste, volgens het Algemeen Dagblad. De krant stelt dat de Rotterdammer het contract heeft ondertekend. Doornbos reageert echter dat hij dicht bij een IRL-deal zit, maar dat het nog niet rond zou zijn.

Tekst: Marc Kok

In het eerste weekend van april begint het nieuwe seizoen in de IRL. Dat is in St, Petersburg, waar over de plaatselijke straten zal worden gereden. Doornbos, die enkele jaren geleden als rookie derde werd in de inmiddels niet meer bestaande Champcars, zou daarmee terugkeren in de Amerikaanse race-scene. Volgens het AD heeft Doornbos wel flink met de geldbuidel moeten rammelen om het felbegeerde stoeltje bij Newman/Haas/Lanigan te bemachtigen. De ochtendkrant noemt een sponsorbedrag van drie miljoen euro.

Reactie Doornbos
Na het bericht in AD reageerde Robert Doornbos op zijn eigen website dat een IRL-deal nog niet voor de volle honderd procent rond is: "Verscheidene nieuwsbladen suggereren dat Robert Doornbos al een contract heeft getekend om in 2009 te gaan racen voor Newman/Haas/Lanigan. Graag bevestigen wij dat de onderhandelingen met IRL-teams zich in het laatste stadium bevinden. Maar zo lang er geen officieel persbericht op Roberts website staat, is er geen deal. We hopen dat we Bobby D’s plannen zeer snel kunnen aankondigen. Als alles volgens plan gaat, zullen we Robert volgend seizoen in IRL zien vechten voor het kampioenschap. Op dit moment richt Robert zich op A1 Team Nederland. Het team van Jan Lammers is zeer dichtbij de eerste overwinning van dit seizoen'', aldus de reactie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet