Advertorials

Advertorial: TOYO in de autosport, volgende stap: slicks voor GT’s

Kent u het Squadra Bianca nog? In de jaren ’80 en ’90 stond deze cup rond de inmiddels klassieke Alfa Romeo Giulia bekend als competitieve spektakelklasse. Rijders als Patrick en Duncan Huisman, David Hart en Roeland Voerman mengden zich in de strijd. Het Squadra Bianca was de eerste klasse in Nederland die voor de betaalbare, slijtvaste TOYO semi-racebanden koos. “TOYO was hiermee een trendsetter”, blikt autosportkenner en –liefhebber Gijs van Beusekom terug. “Wij waren misschien niet de eerste, maar we hebben de semi-racings wel heel vroeg naar Nederland gehaald. Dat is een succes gebleken, dat tot op de dag van vandaag alleen maar verder groeit.”
 
480_toyo_squadra_bianca
Squadra Bianca, de eerste klasse in Nederland die voor TOYO semi-racebanden koos.

TOYO kent veel fans binnen de Zomeravond Competitie. Daar is de TOYO R888 al vele jaren een soort van standaard. De geheimen van de R888: een goede grip op zowel een natte als droge ondergrond, slijtvast, scherp geprijsd en een zeer breed leveringsprogramma variërend van de maat 185/60 R13 tot en met 305/30 ZR19. In Nederland zijn Prins Techniek en Musko Racing de dealers van de racebanden van TOYO.
Van Beusekom verwijst ook naar de succesvolle Toerwagen Diesel Cup, die exclusief op TOYO R888 semi-racing banden rijdt. De klasse groeit dit jaar verder door, met onder meer een Volvo C30, enkele Toyota’s Auris en nog meer Honda’s van het type Civic aan de start.

480_tdc-1
De Toerwagen Diesel Cup die exclusief op TOYO R888 semi-racing banden rijdt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet