Formido Swift Cup

Swift Cup: Maarten van ’t Schip vierde autosportdebutant in Swift Cup 2009

maarten_van_t_schip_5

Na Ella Zander, Max Braams en Bo van Langeveld krijgt de Formido Swift Cup er weer een nieuwe autosportdebutant bij. Maarten van ’t Schip stapt als privateer de opstapklasse voor nationaal racetalent binnen. Tijdens de komende Paasraces (11 en 13 april) op Circuit Park Zandvoort zal hij zijn eerste wedstrijd rijden.

Tekst: Marc Kok
Foto’s: PR

Karten
Maarten van ’t Schip is net als Max Braams en Bo van Langeveld afkomstig uit de kartwereld. In de lage vierwielers wist de Beverwijker het gaspedaal goed te vinden. "Ik ben momenteel baanrecordhouder op Silverstone, een bekende kartbaan in Zwanenburg’’, vertelt Maarten.

maarten_van_t_schip_7

Nieuwe ervaring
In 2009 stapt de 25-jarige coureur over naar de autosport. Maarten heeft zijn Suzuki-racer gekocht van Tim van Gog, die de afgelopen twee seizoenen veel Swift-wedstrijden wist te winnen. "Ik heb ook mijn racelicentie gehaald in de Swift, dus ik weet hoe de auto rijdt. Maar het is natuurlijk totaal iets anders om straks met bijna dertig wagens tegelijk op de baan te racen. Dat zal een nieuwe ervaring voor me zijn. Ik vind het uitermate spannend.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet