Diversen

Div: Robin Frijns maakt overstap naar Formule BMW Europe


robin_frijns_2

Josef Kaufmann Racing
De Formule BMW is een opstapklasse voor jonge rijders waarin tien teams meedoen. Alle coureurs rijden met dezelfde auto waardoor het vooral op stuurmanskunsten aankomt. Robin zal in 2009 uitkomen in de Formule BMW van Josef Kaufmann Racing. Na enkele tests op het Duitse Hockenheim belde Kaufmann zelf op en wilde graag dat Robin gaat rijden voor zijn team. Dit was geweldig nieuws, want bij Kaufmann staan de piloten in de rij om te mogen rijden.

Tests
Deze winter staat er een trainingskamp op het programma waar ook het Formule 1-team aan deelneemt. Het zal dus erg druk worden voor Robin, maar er is een goede regeling met zijn school getroffen, zodat hij aan alle tests kan deelnemen. Het seizoen zelf begint in maart 2009. Het slagen in de racewereld is een groot streven van Robin. Robin verteld verder: “Sebastian Vettel en Nico Rosberg zijn ook via de Formule BMW in het Formule 1 circus van het racen terecht gekomen. Dit is toch een droom van iedere coureur die ik probeer werkelijkheid te maken voor mezelf.”

Info
Informatie over de Formule BMW ‘Europe’ is te vinden op de officiële website www.bmw-motorsport.com of op de site van Josef Kaufmann Racing www.jk-racing.de
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet