Diversen

Div: Robin Frijns maakt overstap naar Formule BMW Europe

robin_frijns_1

Hij begon ooit in een kart, ploegde als achtjarige in de Jeep van zijn moeder door de paardenwei en rijdt komend seizoen in de Formule BMW Europe. Kortom, het gaat goed met de 17 jarige Robin Frijns.

Tekst en foto’s: PR

Het eerste halfjaar zal voor Robin Frijns nog even wennen en een leerproces zijn in deze nieuwe uitdaging de Formule BMW, maar het team geeft Robin Frijns de volledige ondersteuning in deze snelle raceklasse. “Het laatste half jaar wil ik me echt gaan mengen met de toprijders aan de kop van het veld. Tevens is mijn doel voor 2009 om de ‘Rookies’ titel binnen te halen,” aldus Robin Frijns.

robin_frijns_3

Sneller dan Jensen Button
Formule 1-coureur Jenson Button bezocht in 2006 het GKS-kartteam van Pol Lemmens en wilde zich wel eens meten aan de toen nog vijftienjarige karter Robin Frijns. Dit had Jenson achteraf beter niet kunnen doen, want het lukte maar niet om een snellere rondetijd neer te zetten dan Robin. “Dit zijn nog leuke verhalen waar we het geregeld nog met iedereen over hebben”, aldus de trotse vader Bert Frijns.

Topteam
Pol Lemmens haalde Robin Frijns op achtjarige leeftijd naar het GKS-team. Een topteam waar onder andere Jenson Button en Jos Verstappen ooit voor reden. Zowel bij de mini’s en de cadetklasse wordt hij Belgisch kampioen, bij de junioren Frans kampioen. De Maastrichtenaar reist heel Europa af om wedstrijden te rijden en wordt in 2008 3e bij het Europees in Braga (Portugal) en 2e bij het WK in Mariembourg (België).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet