Formula Arcobaleno

Dennis van Putten wint Formula Arcobaleno-race

Op tweede pinksterdag is de derde race van de Formula Arcobaleno verreden op Spa-Francorchamps. Vincent Broertjes vertrok van pole, de zege was voor Dennis van Putten.

Tekst: PR

Slechts een tiental coureurs uit Nederland, België en Frankrijk verscheen aan de start. Tijdens de training konden de meeste deelnemers voor de eerste keer kennismaken met het circuit. De meeste coureurs vonden het rijden door Eau Rouge de grootste belevenis vanwege de snelheid en omdat een deel van het parcours ter plekke niet zichtbaar is.

Tijdens de kwalificatietraining wist Ron Marchal direct in de eerste ronde een zeer snelle tijd neer te zetten die later alleen nog door Vincent Broertjes werd verbeterd. De meeste coureurs hadden in deze kwalificatie besloten om niet tot het uiterste te gaan maar genoegen te nemen met een iets mindere tijd. Achter Broertjes en Marchal kwalificeerde regerend kampioen Michael Mason zich als derde, voor Dennis van Putten. Tijdens de training belandde een Franse coureur bij de "busstop chicane" in de vangrail maar hij wist met hard werken samen met zijn zoon binnen een uur de auto weer rijklaar te krijgen.

Pech voor Mason
Toen het licht op groen spong kwam Vincent als beste weg, gevolgd door Ron en Dennis. Helaas had Michael Mason direct motorproblemen en moest hij al in de eerste ronde zijn auto aan de kant zetten. Na de eerste ronde bleek het veld min of meer in tweeën verdeeld met aan kop Vincent, Ron, Dennis en op een mooie vierde plek John Wilbrink. In de vierde ronde moest Ron Marchal helaas zijn auto beneden bij Eau Rouge aan de kant parkeren met een opgeblazen motor. Hierdoor schoof John op naar de derde plaats. Aan de kop ontspon zich een spannende strijd tussen Vincent en Dennis waarbij in de laatste drie ronden het verschil tussen deze twee coureurs 0,1 seconde was. In de achtste ronde sloeg het noodlot toe voor Vincent Broertjes toen de linker steekas brak. Vincent wist toch nog de tweede plek te behouden al kwam John Wilbrink in de laatste ronde wel zeer dichtbij. In de vijfde ronde viel Rogier Jongejans helaas uit met een gebroken koppeling.

Roderick van de Kimmenade eindigde op een fraaie vierde plek en was blij dat hij na drie wedstrijden zijn eerste wedstrijd had uitgereden. De lachende winnaar Dennis van Putten was zeer blij met zijn punten maar voegde er wel aan toe dat hij het jammer vond dat de strijd tussen hem en Vincent zo moest eindigen. Dennis reed ook de snelste tijd van de dag. Al met al was het voor sommige coureurs een geslaagde tweede pinksterdag en voor anderen een race om snel te vergeten en zich voor te bereiden op de volgende race.

Uitslag Formula Arcobaleno Spa Race:
1. Dennis van Putten
2. Vincent Broertjes
3. John Wilbrink
4. Roderick van de Kimmenade
5. J. Dhouailly
6. J. Izzarelli
7. Sébastien Dhouailly
8. Ron Marchal
9. Rogier Jongejans
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet