Clio Cup

Jeroen Bleekemolen wint eerste Clio Cup-race

start-eerste-race

Gastrijder Jeroen Bleekemolen schreef de eerste race van de Fly You Clio Renault Sport Cup op zijn naam. Hij leidde de race van start tot finish. Tweede werd Pim van Riet, Marcel van Vliet behaalde de derde plaats.
Beste Junior was Michael Sanstra, die keurig achtste werd. Zoals velen al verwachtten, was er de nodige schade, zodat ook de safety car in actie moest komen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Gerrie Hoekstra, Rob Knotter en Marco Miltenburg

bert-ploeg

Training
In de kwalificatie voor de oneven startnummers realiseerde routinier Bert Ploeg de snelste tijd. Hij trainde ruim een halve seconde sneller dan Roeland Voerman. Daarachter volgden Michael Sanstra en Yvonne Vlogtman, die daarmee de snelste dame in het veld was. In de sessie voor deelnemers met even nummers was Jeroen Bleekemolen de snelste, voor de Zwitserse Renault Cup-specialist Roger Menghini en Pim van Riet. Joost Koenders trainde naar de vierde plaats in zijn sessie en mocht daarmee naast zijn Transscope-teamgenote Yvonne Vlogtman vanaf de vierde rij starten. De eerste vijftien rijders uit beide sessies kwalificeerden zich rechtstreeks voor deelname aan de hoofdrace, de overigen moesten op maandagochtend aantreden in de kwalificatierace, waarvan de eerste zeventien door mochten naar de hoofdwedstrijd.

start-pinkster-clio-2001

Kwalificatierace
Deze kwalificatierace was een turbulente aangelegenheid. Zeker in de beginfase van de wedstrijd raakten er her en der deelnemers naast de baan.

spin-clio-tarzan-2001

start-kwalificatierace

De meesten van hen voerden koude banden als oorzaak aan. Tot de voortijdige uitvallers behoorde Veronica-coureur Bas Koeten, alsmede Rob Daamen, Peter Timmers en Danny van Dongen.

bas-koeten
Pech voor Bas Koeten, de winnaar van de Veronica/Renault Challenge.

Pech had ook Debbie Loogman, die al in de opwarmronde de controle over haar Clio verloor, bij het uitkomen van de Nissanbocht in de rondte ging en vervolgens vanaf de laatste plaats haar inhaaljacht moest starten.
De overwinning in de kwalificatierace ging naar Sandra Douma, voor John de Vos en Mark Kroes, die de snelste ronde in deze acht ronden lange wedstrijd draaide.

flinke-gevechten

Harry Simonis was de laatste die zich kwalificeerde voor deelname aan de hoofdrace. De rijder uit IJsselstein eindigde zeven tienden van een seconde voor Debbie Loogman, die daarmee net de "cut" miste, zoals men dat in de golfsport noemt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet