Diversen

Div: Impressie DPP jaarfeest (update met meerdere video's)


Dutch GT4

Er is de afgelopen maanden al veel nieuws bekendgemaakt rond het Dutch GT4 kampioenschap. Naast de Tachyon Motorsport Ford Mustang FR500C van Allard Kalff en Michiel Campagne roepen we onder meer Madeno Racing in herinnering, dat aankondigde zich met de voor hen bekende Aston Martin N24 in het veld te zullen mengen. Verder denken we aan het project van GT3.nl (Paul van Splunteren), dat een GT4-conversiekit voor de Porsche 997 GT3 ontwikkelde. KTG Racing zet een BMW M3 GT4 in voor regerend Formule Ford-kampioen Simon Knap.
Het Belgische KS Motorsport wil twee exemplaren van de bijzondere Ginetta G50R in het kampioenschap inzetten.
Rhesus Racing komt, zoals bekend, met twee Aston Martins aan de start. De GT’s worden hoogstwaarschijnlijk bestuurd door Paul Vahstal, die afgelopen seizoen al voor het Wijzonol Rhesus Racing Team uitkwam in de Dunlop SportMaxx Clio Cup, en regerend Clio-kampioen Pim van Riet. De Renault Clio van laatstgenoemde staat overigens te koop.

feest_gt4_pc

Prinsen met Mustang

Het Racing Team Holland komt naar alle waarschijnlijkheid met twee Ford Mustangs in actie. De auto’s worden bestuurd door Pieter Christiaan van Oranje, die zijn auto naar verwachting deelt met Hans Hugenholtz, en Bernhard van Oranje. De regerend kampioen in de BMW Drivers Trophy kon nog niet vertellen wie zijn teamgenoot wordt. Bernhard wilde deze plannen het nog even ‘onder de pet houden’, maar zijn teambaas Jan Lammers en presentator Allard Kalff maakten het nieuws op het podium wereldkundig.
Oudgediende Bert Moritz probeert een project met een Chevrolet Camaro van de grond te krijgen. Gecombineerd met andere initiatieven die nog lopen, onder meer rond Corvette, BMW en nogmaals Ginetta, lijkt er een fraai startveld in de pijplijn te zitten.

Formido Swift Cup

De Formido Swift Cup is een succes. Het startveld is groot, de uitstraling van de klasse is top en de Cup heeft al veel jong racetalent opgeleverd.
Henk Thuis tekende met zijn bedrijf Intrax voor de ontwikkeling en de bouw van de raceversie van de Suzuki Swift. “Suzuki is zo enthousiast, dat we er nu al heel voorzichtig over denken om ook van de opvolger van de huidige Swift een raceversie te gaan ontwikkelen", vertelde hij. De nieuwe Swift wordt volgens hem rond het einde van dit jaar gepresenteerd. Voor de nationale autosport zou dat prachtig zijn.
Thuis verwacht daarnaast dat de Toerwagen Diesel Cup dit seizoen wordt uitgebreid met vier tot vijf Honda Civics. Intrax heeft ook deze auto ontwikkeld. À propos TDC: ook de raceversie van de Toyota Auris komt komend seizoen op de circuits in actie.

Stramme ledematen, later remmen

Henk Thuis was afgelopen seizoen ook actief als coureur. Hij bestuurde de Civic in de Toerwagen Diesel Cup en werd bovendien met een Porsche 911 kampioen in de Dutch Supercar Challenge. De zestigplusser staat komend jaar weer aan de start. “Weet je waarom wij zo snel zijn?”, vroeg Thuis, geflankeerd door de één jaar oudere en nog altijd bijna niet te kloppen Huub Vermeulen. “Wij zijn als goede wijn: de kwaliteit neemt toe naarmate de jaren gaan tellen. Daarnaast zijn onze benen niet zo soepel meer. Daardoor laten wij het gaspedaal later los dan onze tegenstanders.”
Henks succesvolle ‘kleinkinderen’ in de Formido Swift Cup kunnen dus nog zeker 40 jaar mee!

feest_zaal
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet