Sportscars

Sportscars: Acura ARX van De Ferran Motorsports snel op Sebring

Tijdens de driedaagse testsessie op Sebring International Raceway ter voorbereiding van de Mobil 1 Twelve Hours of Sebring domineerde de gloednieuwe Acura ARX 02A van de Ferran Motorsports bijna alle testsessies.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Ed Heuvink, Porsche, ALMS

deferran
De Acura ARX02a gaat tijdens de 12U van Sebring Audi behoorlijke concurrentie bezorgen.


Acura ARX02 A snel op Sebring
De gloednieuwe Acura ARX02A domineerde op één sessie na alle testsessies. De Fransman Simon Pagenaud liet met een ronde van 1.44.814 in het begin van de week de snelste tijd noteren. Daarmee verbeterde hij tevens officieus het qualifying record van Marco Werner met een Audi R10 TDI in 2007. De Schot Dario Franchitti liet met de Patron Hgihcorft Acura een tijd van 1.46.367 noteren. Samen met David Brabham en Scott Sharp komt Dario in de 12 Uur van Sebring uit.

Franchitti: “Deze auto’s zijn fysiek zwaarder te besturen dan de LMP2 Acura. Er is nog een lange weg te gaan, maar als we de auto eenmaal op orde hebben dan is hij nauwelijks te verslaan.” In de GT2 klasse ging de snelste tijd naar de gloednieuwe Porsche GT3 RSR van Richard Lietz, Dirk Werner en Wolf Henzler.

porsche_test_sebring_2
De nieuwe Porsche GT3RS beantwoordde aan de verwachtingen.

Martijn Meijs, projectleider bij Performance Porsche Motorsport: “Door een reglementsverandering rijden de auto’s met een kleinere restrictor en moeten ze 5 mm meer afstand van de bodem hebben. Daardoor kunnen de teams de data van 2008 praktisch niet meer gebruiken en moesten ze voor het vinden van een goede set-up vrijwel vanaf nul beginnen.”

Toch was de Porsche-fabriekscoureur Wolf Henzler, die samen met Dirk Werner voor het Farnbacher Loles Team uitkomt, positief: “De GT3 RSR heeft een duidelijke stap naar voren gemaakt. Ik denk dat we goede kans hebben om het kampioenschap te winnen.”
Jörg Bergmeister: “Voor het hobbelige Sebring moeten wij alleen nog de juiste combinatie van veren en dempers zien te vinden.”

dyson_mazda
Ook de gloednieuwe Dyson LMP2 Mazda kwam in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet