Dutch Touring Car Championship

Cor Euser klasse apart in Libertel-Vodafone DTCC

480_verschuur_dtcc1

Cor Euser heeft eindelijk zijn eerste zeges van het seizoen in het Libertel-Vodafone DTCC behaald. De kleine, grote coureur was een klasse apart op Circuit Park Zandvoort, dat door kortstondige regenbuien afwisselend droog en verraderlijk glad was. Sandor van Es deed goede zaken door derde en vierde te worden in de beide races, met nog twee races te gaan op 7 oktober kan de titel hem bijna niet meer ontgaan.


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra, Marco Miltenburg en Peter van Egmond

480_verschuur_dtcc2

In de eerste training was de belangrijkste titelkandidaat Sandor van Es de snelste op het circuit, dat dit keer inclusief de Grand Prix chicane werd verreden. Tom Coronel volgde met de tweede tijd, voor Cor Euser en de beste niet-BMW coureur Phil Bastiaans. Tim Coronel zette zijn Lexus IS200 Sport op de vijfde plaats, voor de Renault-armada met Frans Verschuur en Donald Molenaar. De tweede training was voor Phil Bastiaans, die Sandor van Es en Tom Coronel voorbleef. Cor Euser kwalificeerde zich als vierde. Ook dit keer kwamen de rijders van het Renault Dealerteam er niet echt aan te pas, Donald Molenaar en Frans Verschuur reden dit keer de vijfde en de zesde tijd. Tim Coronel kwam niet in actie, hij viel in de eerste training uit met een defecte motor.
Voorafgaande aan de start van de eerste race van het Libertel-Vodafone DTCC was de bandenkeuze moeilijk. Het regende weliswaar niet, maar de baan was nat en het was niet de vraag of er nog een bui regen zou gaan vallen, maar wanneer. JJ Motorsport (Cor Euser en Jan Joris Verheul) kozen voor slicks, evenals het Marlboro BMW Dealerteam. Phil Bastiaans vertrok op regenrubber, hetzelfde gold voor TRIUM Team Lexus.

fcdtcc15
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet