Dutch Touring Car Championship

DTCC: Marlboro BMW Dealerteam BMW's van Carly oppermachtig tijdens Pinksterraces

480_sandorwint

De twee BMW's van het Marlboro BMW Dealerteam waren tijdens de Pinksterraces oppermachtig. Sandor van Es won de eerste, korte race, Tom Coronel schreef de tweede race van de dag op zijn naam. Maar de concurrentie begint te morren. De NAV zou moeten ingrijpen, vindt Renault Clio-rijder Frans Verschuur. De suprematie van de Carly-BMW's betekent de dood in de pot.


Tekst: Hans van der Klis
Foto's: Gerrie Hoekstra, Marco Miltenburg

480_jur_dtccpinkster3

In alle consternatie na de twee races zou bijna vergeten worden dat klassementsaanvoerder Sandor van Es dit weekeinde voor eerst dit seizoen een race op zijn naam schreef. De Arnhemmer viel dit seizoen vooral op door zijn constante presteren en kon zijn goede vorm tijdens de Pinksterraces eindelijk bekronen met een overwinning.
Door de wisselvallige en regenachtige omstandigheden tijdens de kwalificatie stond zijn teamgenoot Tom Coronel op de negende startpositie, waardoor de tweede BMW uit het Marlboro BMW Dealerteam vrij spel had. Van Es werd enigszins geholpen door een incident in de eerste ronde, toen Phil Bastiaans door problemen met zijn remmen ­ zijn complete remschijf explodeerde! - de op de tweede plaats liggende Cor Euser in de Nissanbocht van de baan kegelde. "Ik remde en opeens viel het pedaal weg en hoorde ik een klap", zei de jonge Limburger.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet