Formula Ford

Vijfde plek voor Stefan de Groot tijdens Formule Ford Festival


brandspin03

Ho-Pin Tung werd helaas op een erg vervelende manier het slachtoffer van de slechte weerscondities. Hij spinde en werd erg hard geraakt door een tegenstander, die hem door de spray op de baan niet of te laat had gezien. Aanvankelijk leek het er slecht uit te zien voor de KNAF Talent First winnaar, maar in het ziekenhuis bleek het gelukkig allemaal erg mee te vallen. De jonge coureur hield alleen een gekneusde arm aan de klapper over. Het betekende een roemloos einde voor Ho-Pin, die tijdens het Festival aantoonde dat hij zeker een groot talent is. Eventuele twijfel die nog bestond ten aanzien van zijn capaciteiten als coureur, mogen wat ons betreft nu in de prullenbak. Stefan de Groot en Jaap van Lagen deden het prima, Stefan werd derde in de halve finale, Jaap kwam als zesde over de streep.

lagenbrands

Zeer tevreden
Drie landgenoten haalden de finale: de beide coureurs van Geva Racing en Jaap van Lagen. Tristan te Pas plaatste zich via de 'last chance race' voor de finale. Hij mocht in de allesbeslissende race als 25ste vertrekken en reed een weergaloze inhaalrace, waarbij hij uiteindelijk als dertiende over de finish kwam. Stefan de Groot startte als zesde en kwam als vijfde over de streep, een prestatie die een ereplaats op het race-CV van de Hillegommer verdient. De Groot werd immers voorafgegaan door drie fabriekscoureurs, met een ultieme kennis van Brands Hatch en met het beste materiaal.

Jaap van Lagen werd achttiende, met dit resultaat stelde hij de Landencup voor Nederland veilig.
Gert Valkenburg, teameigenaar van Geva Racing, was een gelukkig man. "Natuurlijk had ik op een podiumplek gehoopt voor Stefan, zeker ook omdat hij in de aanloop naar de halve finale continu voorin te vinden was. Met deze vijfde plaats en de super-inhaalrace van Tristan ben ik echter zeer, zeer tevreden."
Het Festival werd gewonnen door Alan van der Merwe, uitkomend voor het Mygale fabrieksteam Haywood Racing. Zijn teamgenoot Ronnie Bremer werd tweede, voor Adam Carol (Sweeney Hopper Racing) met zijn Van Diemen. Richard Göransson, die we nog kennen van de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort, werd vierde. Ook dit keer keek de als vijfde geëindigde Stefan de Groot dus tegen de versnellingsbak van de Van Diemen fabriekscoureur aan!

dillonbrands

Een spinnende Dillon Koster
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet