Formula Ford

Vijfde plek voor Stefan de Groot tijdens Formule Ford Festival


Vanuit Nederland namen de volgende teams en rijders aan het Formule Ford Festival deel: Geva Racing (Stefan de Groot en Tristan te Pas), Van Kalmthout Racing (Xavier Maassen), Dillon Koster, Van Amersfoort Racing (Ho-Pin Tung en Jaap van Lagen), en Ferdinand Kool. Koster en Kool waren de enige vertegenwoordigers van hun teams (DB.R en Multipromo), zij waren ondergebracht in de tent van Van Kalmthout Racing.

brandspin02

Stefan de Groot en Ho-Pin Tung waren de enige coureurs die zich echt met de allersnelsten konden meten. Stefan de Groot werd in zijn kwalificatieheat tweede, achter Van Diemen fabriekscoureur Gary Turkington. Ho-Pin Tung werd derde in zijn kwalificatieheat, die werd gewonnen door Van Diemen fabrieksrijder Robin Rudholm. In de daaropvolgende heats (kwartfinales) zaten de Mygale-coureurs er weer prima bij. De Groot won zijn race, en stelde daarmee de pole voor de halve finale veilig. De beide Van Amersfoort Racing rijders deden het ook prima. Zowel Jaap van Lagen als Ho-Pin Tung werden vierde in hun kwartfinale.

brandspin01

Hondenweer
Alle Nederlandse deelnemers haalden de halve finales, een nette prestatie van 'onze jongens'. Helaas was het op zondag, de dag van de halve finales en de finale, vreselijk slecht weer. Onze landgenoten hadden daardoor problemen om de goede afstelling te vinden. "We hadden wel al op een vochtige baan gereden in de aanloop naar de beslissende dag, maar echte plensbuien waren nieuw voor ons", aldus Stefan de Groot. De Engelse concurrentie lachte in zijn vuistje, want zij kennen Brands Hatch onder alle (weers)omstandigheden door en door.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet