Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Renault Mégane Trophy

Renault Mégane Trophy: Dillon Koster Michelin Renault Junior Kampioen

koster

De spanning in het Michelin Junior kampioenschap van de Marlboro Renault Mégane Trophy was te snijden. Het zou tot en met de allerlaatste race duren, voor de strijd definitief beslist werd. Dillon Koster trok tijdens het Europese Renault Finaleweekend op het Franse Paul Ricard uiteindelijk aan het langste eind. De 22-jarige Zandvoorter, uitkomend voor Kroon Racing, won na een spannende strijd de titel met een verschil van 3 punten op de als tweede geklasseerde Frank Scholten.


"Ik had alles opzij gezet om mij te richten op die Junior titel. Wanneer je het hele seizoen bekeek moest je vaststellen dat de resultaten nogal verschilden. Sinds enkele races helpt oud-racekampioen Peter Gerhards mij een beetje. Hij staat mij met raad en daad bij. Ook hier in Frankrijk. Na de trainingen bezette ik de 18e startplek. Daarmee was ik achter mijn teamgenoot Rembert Berg de tweede Junior", aldus Koster, die zich daarmee uit een kansrijke positie begon aan de 12 ronden tellende race.

De start verliep voor de Zandvoorter volgens het boekje. "Ik kwam super weg en lag al snel op een twaalfde plaats. Dat ging dus helemaal volgens plan. Iets dat je niet kunt zeggen van de aktie die mij later trof. Ik werd door een andere rijder geraakt en kwam in de grintbak terecht. Daarmee moest ik weer helemaal achteraan sluiten. Verder bleek door de klap het stuurgedeelte ontzet. Op het rechte stuk stond het stuur een kwart uit de normale positie. En ook in de bochten was het moeilijk om er goed door te komen. Toch lukte het me om weer een aantal rijders te passeren en verder naar voren te komen."

In de strijd om de Juniorenpunten lag Dillons teamgenoot Rembert Berg eerste. En nadat Evert Kroon, ten koste van Frank Scholten, opklom naar een tweede plaats brak dat de spanning bij Koster. Twee van zijn teamgenoten reden immers voor zijn direkte concurrent. Maar het venijn bleek in de staart te zitten. Berg werd namelijk gediskwalificeerd, waardoor de rest van de rijders een positie opschoof. "Gelukkig lag ik zelf op dat moment op een vierde plaats bij de Junioren en dat was dus voldoende om de titel veilig te stellen. Super natuurlijk, alhoewel het allemaal wel heel erg spannend was", besluit Koster.

De race leverde een overwinning op voor Sebastiaan Bleekemolen uit Aerdenhout. John de Vos eindigde in deze Franse race als tweede voor Bert Ploeg (stond op pole) en Marcel van Vliet. Getuige zijn vijfde plaats pleek Coen Vink weer helemaal hersteld van zijn klapper tijdens de Finaleraces. Hij raakte daar met zijn Stokvis Mégane in botsing met een uitgerukte OCA Nissan Pickup. Phil Bastiaans beeindigde in de vijfde ronde zijn race met een kapotte distributiesnaar. In de stijd om de Junior titel ging de dagzege, na het wegvallen van Berg, naar Evert Kroon, voor Frank Scholten en Hans Tieleman. Dillon Koster werd keurig vierde en kampioen.

Uitslag achtste race Marlboro Renault Mégane Trophy
1. Sebastiaan Bleekemolen 12 ronden in 20.27.938;
2. John de Vos op 0.781;
3. Bert Ploeg op 7.407;
4. Marcel van Vliet op 7.800;
5. Coen Vink op 8.671
6. Pim van Riet op 9.428.

Eindstand:
1. en kampioen: Phil Bastiaans 139 punten;
2. Marcel van Vliet 103;
3. Pim van Riet 78;
4. Bert Ploeg 76;
5. Sebastiaan Blee-kemolen en Marcel Kesseler 73.

Uitslag Renault Michelin Junior Cup:
1. Evert Kroon 12 ronden in 21.07.019;
2. Frank Scholten op 1.112;
3. Hans Tieleman op 9.234
4. Dillon Koster 32.33

Eindstand Renault Michelin Junior Cup:
1 Dillon Koster 47 punten; 2. Frank Scholten 44 punten en 3. Jeroen Bleekemolen 40 punten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet