Citroën Saxo Cup

Ferry Duivenvoorde brengt spanning terug in Pearle Citroën Saxo CUP


Puike start
De start van de race verliep zonder incidenten. De vanaf de vierde plaats gestarte Natasja Smit liet zich door de spanning al snel inpakken door Michel Schaap en Natascha Davelaar. Davelaar reed tijdens de Masters een fabuleuze race en vocht samen met Joost Koenders en een sterk rijdende Roel van der Scheer om de tweede plaats. Een sterk optreden was er ook van Ronald Morien. Hij startte vanaf de vijftiende plaats en reed halverwege de race al op een negende plek. 'Ik heb de mooiste race tot nu toe gereden, helaas verremde ik me in de twee na laatste ronde en moest noodgedwongen Michel Stoelman en Sandra Douma voor laten gaan.'
  saxo-3

Progressie
De vanaf de zeventiende plaats gestarte Michel Stoelman wist tijdens de race de meeste progressie te boeken; de jonge protégé van Egbert Top kwam als negende over de finish. 'Het ging echt perfect! Ik had wel een beetje last van overstuur, maar zag aan de andere auto's dat ik niet de enige was die met dit probleem te kampen had. Ik had het de hele race aan de stok met Sandra Douma die op de tiende plaats is geëindigd'.
  crash-drietal-1

crash-drietal-2  
crash-drietal-3

crash-drietal-4

In het middenveld kregen een aantal deelnemers het flink met elkaar aan de stok. Veronica Contest winnaar Joël Verstrate liet zich in deze strijd van een minder goede zijde zien.

masters5

Diskwalificatie
In het middenveld kregen een aantal deelnemers het flink met elkaar aan de stok. Veronica Contest winnaar Joël Verstrate liet zich in deze strijd van een minder goede zijde zien. Er had zich een groepje van drie rijders geformeerd. Natasja Smit en Debbie Loogman waren hier ook in te vinden. 'Ik liet een gaatje open voor Joël omdat hij anders problemen zou krijgen in de bocht. Vlak voor de Nissanbocht vond Joël dat hij lang genoeg achter mij en Natasja had gereden en besloot hij er voorbij te gaan. Helaas voor Natasja en mij deed hij dat op een dusdanige manier dat wij met zijn drieën van de baan afgingen', aldus een verontwaardigde Debbie Loogman. De beide dames besloten protest in te dienen bij de wedstrijdleiding hetgeen resulteerde in diskwalificatie van Verstrate.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet