Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Citroën Saxo Cup

Citroën Saxo Cup: Joost Koenders slimste in Citroën Saxo CUP

480 rijders-stuurtjes
De drie hoofdrolspelers van de Paasraces.


In een zeer spannende strijd in de Pearle Citroën Saxo CUP op tweede Paasdag, wist Joost Koenders op het allerlaatste moment de eerste race in zijn voordeel te beslissen. Hij versloeg Ferry Duivenvoorde met een verschil van een duizendste van een seconde! Gaby Uljee eindigde vlak achter Duivenvoorde op een derde plaats. Wel eiste zij de eerste plaats in de Playboy Ladies CUP voor zich op.

Tekst: Rob Blom/PR
Foto's: Gerrie Hoekstra

480 startopstelling

Citroën Nederland acteert dit jaar alweer voor het negende seizoen op Zandvoort met haar merkenrace. Begon het in 1990 met de AX Cup, dit jaar is het voor de derde maal dat de snelle Saxo het wapen is, met voor het tweede jaar Pearle Opticiens als hoofdsponsor.

480 davelaar-kuin
Natasja Davelaar krijgt aanwijzingen van rijdersvertegenwoordiger Eric Kuin

Deelname aan de Pearle Citroën Saxo Cup is betaalbaar met een seizoenbudget van circa 50.000 gulden, een rijk gevulde prijzenpot van ruim honderdduizend gulden, 25% korting op onderdelen en twee gratis banden en veertig liter loodvrije brandstof per evenement. Het wedstrijdprogramma telt dit jaar acht races, inclusief de Europese finale in het Zuidspaanse Jerez de la Frontera.

480 kamera-man-natas
Veel belangstelling van de media voor de dames uit de Playboy Ladies CUP

De Saxo CUP zal in ieder geval tot de volgende eeuw blijven bestaan
'Wij hebben de afgelopen twee jaar in ogenschouw genomen en zijn er duidelijk van overtuigd dat een merkencup past bij hetgeen wij op sportief gebied willen uitstralen.De dynamiek van de racewereld willen wij graag associër en met de Saxo en spreekt ons inziens het, overwegende jongere, publiek dat in de Saxo is geïnteresseerd', zegt Ronald van Ro, Algemeen Directeur van Citroën Nederland. 'Bovendien past ons besluit bij de internationale autosportbeleid van Citroën.'

480 ronald-morien
Ronald Morien maakt dit seizoen zijn debuut in de Saxo Cup

Vorig seizoen
Het afgelopen raceseizoen 1997 van de Pearle Citroën Saxo CUP stond in het teken van de strijd tussen Berend Gesman en Egbert Top. Gesman besliste het kampioenschap in de allerlaatste race in zijn voordeel, routinier Top moest voor de tweede keer op rij genoegen nemen met de tweede plaats.
In de Playboy Ladies CUP ging de titel terecht naar Gaby Uljee, die tijdens de Europese finales op het circuit van Oschersleben bovendien de Europese damesfinale op haar naam schreef.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet