Formido Swift Cup

Swift Cup: Max Braams en Bo van Langeveld nieuwe rijders bij Equipe Verschuur

Nadat Equipe Verschuur de afgelopen twee jaar meerdere races in de Formido Swift Cup heeft gewonnen, zal de bekende renstal ook in 2009 weer vertegenwoordigd zijn in de opstapklasse voor nationaal racetalent. Vanaf de Paasraces (11 en 13 april 2009) komen de autosportdebutanten Bo van Langeveld en Max Braams in actie. Beide rijders zijn afkomstig uit de kartsport.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Eigen foto's

bo_van_langeveld_1

Bo van Langeveld
Hoewel de Brabantse racer Bo van Langeveld pas 16 is, heeft hij al tien jaar kartervaring. In 2001 was de inwoner van Vught tweede van Nederland in de mini-categorie. Drie jaar later was Bo succesvol in het Duitse jeugdkampioenschap waar hij eveneens als runner-up finishte. "En in 2008 ben ik vijfde geworden tijdens het NK voor schakelkarts’’, vertelt Bo. "Ik zoek nu een nieuwe uitdaging en denk die te vinden in de Formido Swift Cup.’’

bo_van_langeveld_2

Grote kick
Bo van Langeveld vindt de combinatie van snelheid en de onderlinge competitie erg leuk in de racerij. "Daar krijg ik écht een kick van’’, zegt hij. "Wat mijn doel is in de Formido Swift Cup? Dat is vooraf lastig te zeggen. Er zijn in de klasse al behoorlijk wat rijders die één of twee jaar ervaring in de Swifts hebben. Ik zal in het begin toch even moeten wennen. Maar ik hoop aan het eind van het seizoen in de toptien te kunnen rijden’’, aldus Bo, die een maand voor de start van het derde Swift-seizoen zijn 17de verjaardag viert.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet