Diversen

Div: Coureurs op glad ijs in Kitzbühel, deel 2

kitz_kart_1
David Coulthard was ook op ijs snel: hij behoorde tot het winnende team

Minstens net zo leuk als karten op een asfalt- of indoorbaan is karten op ijs en sneeuw. Met speciaal daarvoor aangepaste karts, compleet met spikes voor de nodige grip op de gladde ondergrond, kwamen tal van prominenten (sporters, acteurs, zakenmensen) in actie tijdens de vierde editie van de "Kitz Ice Kart Grand Prix", georganiseerd in het bijprogramma van de beroemde Hahnenkamm-skiwedstrijden. Het zal weinig verwondering wekken, dat de auto- en motorcoureurs zich hierbij niet onbetuigd lieten...

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

kitz_kart_9

Een van de gasten bij het kartspektakel was Red Bull-Formule 1-coureur Mark Webber, nog steeds geblesseerd na de val met de mountainbike in het najaar. "Rijden doet op dit moment minder pijn dan lopen", aldus de Australiër, die in maart het F1-werk wil hervatten. "Dan kan ik mijn been vermoedelijk voor 80 procent belasten, maar dat is genoeg om mee te kunnen rijden." Webber deed niet mee aan de kartwedstrijd, maar opende de race door twee ronden met de kart op het ijs te rijden.

kitz_kart_2

Na afloop van zijn ronden deed Webber verslag van zijn ervaringen aan zijn inmiddels oud-teamgenoot David Coulthard.

kitz_kart_3

Ook de nieuwe Toro Rosso-F1-rijder Sébastien Buemi was van de partij...

kitz_kart_4

...evenals DTM-coureur Mattias Ekström (links) en Red Bull-NASCAR-rijder Brian Vickers (rechts). Het is een publiek geheim dat Ekström belangstelling heeft in de Amerikaanse stock-car-racerij, sinds hij vorig jaar mei de "Coca Cola 600" op de oval van Charlotte bezocht. Wisselen de twee hier alvast informatie uit? "Ik denk dat Mattias het in de NASCAR-serie heel goed zou doen, misschien nog wel beter dan mensen die uit de formulewagens komen", verklaarde Vickers tegenover AUTOSPORT.NL. "Mattias heeft immers het voordeel dat hij heel veelzijdig is: hij kan rallyrijden, hij is goed in toerwagens, en dat helpt bij NASCAR zeker."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet