Diversen

Div: Coureurs op glad ijs in Kitzbühel

kitz_charity_1
In een soort van zeepkist inspecteerde "wedstrijdleider" Bernie Ecclestone de piste

Zoals altijd trekken de jaarlijkse "Hahnenkammrennen" in het Oostenrijkse Kitzbühel, de belangrijkste wedstrijden in de wereldbeker alpineskiën, ook dit jaar weer tal van prominenten uit de autosport. Voor de twaalfde maal vond vanmiddag, na afloop van de klassieke afdaling, die werd gewonnen door de Zwitser Didier Defago, de "Kitz Charity Trophy" plaats, waarin prominenten voor sponsorteams uitkwamen in een slalom. De opbrengst van de wedstrijd, ooit in het leven geroepen door Gerhard Berger en oud-BMW- en VW-topman Bernd Pieschetsrieder, komt ten goede aan noodlijdende boerengezinnen in Tirol. Dit jaar werd er 130.000 Euro ingezameld en Bernie Ecclestone, die zoals altijd optrad als wedstrijdleider, verhoogde dit bedrag door een donatie van 20.000 Euro tot een totaal van 150.000 Euro. Zoals altijd was ook AUTOSPORT.NL ter plaatse. Uw verslaggever, dit jaar voor het 16e achtereenvolgende jaar, werd zelfs door de Kitzbüheler Ski Club onderscheiden voor "grote verdiensten ten behoeve van de Hahnenkammrennen". Een impressie van de aanwezige autosporters willen we u dan ook niet onthouden.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

  kitz_charity_2
Vervolgens hanteerde Ecclestone de finishvlag voor de in totaal 60 deelnemers.

kitz_charity_3
Nadat het in de nacht eerst had geregend en daarna had gevroren, was het op de piste spiegelglad. Diverse deelnemers gingen dan ook onderuit, zoals hier David Coulthard...

kitz_charity_4
...die daarna voorzichtig naar beneden skiede. Merkwaardig genoeg droeg de Schot geen handschoenen, waardoor hij zijn rechter hand enigszins blesseerde. "De economische crisis heeft ook bij hem toegeslagen, hij kan zich geen handschoenen meer veroorloven", merkte Bernie Ecclestone droog op.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet