Formule 2

GP2 Asia: Sergio Perez wint sprintrace in Bahrein

480_podium_bahrein

Gestart vanaf pole position reed de GP2 debutant Sergio Perez van het Barwa International Campos Team naar de overwinning in de sprintrace. De Mexicaan kreeg nog tegenstand te verduren van Durango’s Davide Valsecchi, die in de slotfase twee seconden achterstand nog goed wist te maken, maar wist uiteindelijk zonder veel problemen naar zijn eerste overwinning te racen.


Het was onze zuiderbuur Jérôme d’Ambrosio die vandaag de show stal. Na vanaf de zevende positie gestart te zijn, en zelfs na een slechte start een positie te verliezen, passeerde de Dams rijder eerst zijn teamgenoot Kamui Kobayashi, vervolgens Earl Bamber, Roldan Rodriguez en Javier Villa. Uiteindelijk mooest in de laatste ronde ook Nico Hülkenberg eraan geloven. De Belg passeerde de finish op een welverdiende derde plaats.

Falende techniek verpest race 2 voor Giedo
De sprintrace is voor Giedo van der Garde uitgelopen op een fiasco. De iSport-coureur stond na zijn zevende plaats van een dag eerder op de eerste startrij, maar toen de formatieronde moest beginnen, wilde de auto niet in de eerste versnelling, waardoor Giedo vanuit de pits moest beginnen en dus alle kansen op een goed resultaat verkeken waren.
"De versnellingsbak haperde en de auto wilde niet de eerste versnelling", zei Giedo achteraf. "Ik werd naar de pits geduwd en begon dus helemaal achteraan. Ik heb nog wel wat mensen kunnen inhalen en dat was ook wel eens goed om mee te maken, maar ik had natuurlijk gewoon vooraan moeten rijden. De snelheid was prima, maar daar heb je niks aan als je achteraan rijdt. Ik ben nog opgeklommen naar de veertiende plaats. Ik baal hier enorm van."

480_yelmer

Yelmer Buurman moest na de technische problemen van gisteren vanaf de laatste startrij starten. De Ocean Racing Technology rijder wist nog wat plaatsen in de sprintrace goed te maken en op een onopvallende dertiende plaats te eindigen.

Uitslag tweede race Bahrein:
1. Sergio Perez (Barwa Int. Campos Team)
2. Davide Valsecchi (Durango)
3. Jérôme d’Ambrosio (Dams)
4. Nico Hülkenberg (ART Grand Prix)
5. Javier Villa (Super Nova Racing)
6. Kamui Kobayashi (Dams)
7. Earl Bamber (My Qi-Meritus.Mahara)
8. Edoardo Mortara (Ardent Int. Motorsport)
9. Luiz Razia (ArdenInt. Motorsport)
10. Marco Bonanomi (My Qi-Meritus.Mahara)
13. Yelmer Buurman (Ocean Racing Technology)
14. Giedo van der Garde (GFH Team iSport)

De volgende race in de GP2 Asia Series is in Qatar, op 7 februari.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet