Formule 2

GP2 Asia: Kamui Kobayashi wint. Van der Garde zevende

Kamui Kobayashi won overtuigend de eerste GP2 Asia race in Bahrein. De Japanner had zich als vierde gekwalificeerd en pakte bij de start meteen twee plaatsen. De debuterende Duitser Nico Hülkenberg pakte bij de kwalificatie verrassend de poleposition maar moest zich in de dertiende ronde van de wedstrijd gewonnen geven aan ontketende Kobayashi. De Dams coureur wist uiteindelijk de finishlijn te passeren met 5,8 seconde voorsprong op zijn teamgenoot Jérôme d’Ambrosio. Nico Hülkenberg verloor zijn tweede plaats bij de verplichte pitstop toen zijn pitcrew te veel tijd nodig had om het rechter achterwiel te wisselen. Edoardo Mortaro verzekerde zich daardoor van de derde podiumplaats. Giedo van der Garde kende in Bahrein een weinig spectaculaire race. Gestart vanaf de zesde plaats verloor de iSport-coureur een plaatsje bij de start en kwam hij ook als zevende aan de finish. Zijn zevende stek betekent een plek op de eerste startrij voor de tweede race, die op zaterdag verreden zal worden.

480_giedo_bahrein

"Er gebeurde vandaag weinig bijzonders", liet Giedo weten. "Bij de start verloor ik gelijk een plek, maar na mijn pitstop was ik direct supersnel. Toen de banden echter wat meer gingen slijten werd het tempo wat minder en had ik wat problemen met de tractie. Ik denk dat de auto iets teveel staat afgesteld op nieuwe banden, dus dat moet voor morgen even anders."
"Morgen start ik vanaf de eerste startrij, omdat de eerste acht van de race op vrijdag worden omgekeerd. Het is een nieuwe ervaring en ik denk dat ik gewoon een goede start moet hebben en dan zien we wel. Ik hoop in ieder geval weer in de punten te eindigen."

Voor Yelmer Buurman was het een teleurstellende dag. Zijn wagen lekte vloeistof op de startgrid en moest worden terug geduwd naar de pits. De monteurs ontdekten een kapotte waterpomp en dat betekende het einde voor Yelmer voordat de wedstrijd werkelijk was begonnen. Buurman start de tweede race op de laatste startrij met naast hem zijn Ocean Racing Technology teamgenoot Fabrizio Crestani die zijn wagen van de baan spinde in de eerste ronde.
De race van zaterdag start om 11.00 uur Nederlandse tijd.

Bahrain Race 1
1. Kamui Kobayashi (Dams)
2. Jérôme d’Ambrosio (Dams)
3. Edoardo Mortara (ArdenMotorsport Int.)
4. Nico Hülkenberg (ART Grand Prix)
5. Davide Valsecchi (Durango)
6. Roldan Rodriguez (Piquet GP)
7. Giedo van der Garde (GFH Team iSport)
8. Sergio Perez (Barwa Int. Campos Team)
9. Javier Villa (Super Nova Racing)
10. Vitaly Petrov (Barwa Int. Campos Team)

Snelste ronde en extra punt: Kamui Koabayashi in 1:43.604 in ronde 23
Not Classified:
Yelmer Buurman (Ocean Racing Technology)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet