Formule 3

Formule 3 Euroseries: Henki Waldschmidt blijft ook in 2009 bij SG Formula

Henki Waldschmidt, die vorig jaar zijn debuut maakte bij het team van SG Formula, komt ook dit jaar weer voor dit team uit. Samen met zijn nieuwe teamgenoot Andrea Caldarelli maakt Waldschmidt zoals bekend deel uit van het Toyota Driver Development Programma. De Brit Jon Lancaster, die vorig jaar voor het team van ART Grand Prix uitkwam keert eveneens terug naar zijn roots.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

waldschmidt

Waldschmidt, Caldarelli en Lancaster voor SG Formula in F3 Euroseries
SG Formula is eigenlijk het eerste team dat dit seizoen zijn rijders bekend maakt. Eén jaar geleden had het team nog nooit aan een F3 evenement deelgenomen. Sindsdien heeft het team driemaal het podium gepakt en liet tweemaal de snelste ronde in een wedstrijd noteren. Hoogtepunt voor het team was een plaats op de eerste startrij in Barcelona.

Teameigenaar Stephane Guerin heeft zichzelf ruim vier maanden voor de start van het seizoen bepaalde doelstellingen gezet. “Wij behouden het vertrouwen in Dallara en de Mercedes HWA motor. Maar we hebben belangrijke veranderingen aan de configuratie van de auto aangebracht. Romain Grsojean, die in het verleden voor het team Frans Formule Renault kampioen werd, heeft tijdens tests aan het eind van het seizoen belangrijke adviezen gegeven. Dit jaar zijn we geen rookies meer en wij willen met de kop van het veld meestrijden. Om dit te bereiken hebben wij aan de technische kant vooruitgang moeten boeken maar wij moeten ook onze rijders helpen, zodat zij zich kunnen verbeteren. Wij zijn enorm blij dat wij de steun van het Toyota Drivers Development Programma hebben kunnen behouden. Met een dergelijke partner zijn wij verplicht om te scoren. Dit jaar verwachten wij veel meer van Henki Waldschmidt. Aan talent en snelheid is er bij hem zeker geen gebrek, maar hij moet het nu om kunnen zetten. Andrea Calderelli heeft zich aangepast aan de methode van het team in Formula Renault zonder daarbij zijn Italiaanse passie te verliezen. Ook de terugkeer van Jon Lancaster is goed nieuws voor ons. In 2007 won hij zes van de acht wedstrijden in de 2.0L Formule Renault en was onverslaanbaar.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet