Sportscars

Sportscars: Porsche presenteert vernieuwde GT3 RSR

Evenals in voorgaande jaren presenteert Porsche voor het komende seizoen wederom een update versie van de GT3 RSR, die in de verschillende GT2 klasses van o.a. de ALMS, LMS-series wordt ingezet. Hoogtepunt voor Porsche was natuurlijk het winnen van de 24 Uur van de Nürburgring in 2008. Duidelijk kenmerk van de vernieuwde GT3 is de grote luchtinlaat onder de motorkap.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche

p09_06471


Opvallend detail op de motorkap zijn de ontluchtingsklepjes die ook wel “Louvers” genoemd worden en voor een betere airconditioning moeten zorgen. Ook de aërodynamica aan de achterkant werd aanmerkelijk verbeterd. De achtervleugel beschikt nu zelfs over meer afstellingsmogelijkheden dan zijn voorgangers. Ook het remsysteem werd aanmerkelijk verbeterd.

De cilinderinhoud van de GT3 werd van 3,8 naar 4.0L vergroot. De motor levert ongeveer 450pk bij 7800 toeren per minuut.

In de cockpit is een multifunctionele display geïnstalleerd waarop de coureurs het juiste schakelmoment kunnen aflezen. Ook kunnen de lichten in de voorspoiler naar keuze afgesteld worden, zodat het team bij binnenkomst in de pits de bolide nog gemakkelijker kan herkennen. Tevens beschikt de nieuwe GT3 over nieuwe luchtkriks. Ook kan er bij een pitstop sneller olie bijgevuld worden. Op de achterkant heeft men dekseltje aangebracht wat voor de monteurs beter toegankelijk is.Van de nieuwe Porsche GT3 RSR zullen wereldwijd slechts 20 auto’s geleverd worden. De prijs van deze bolide bedraagt 380.000 Euro exclusief het BTW-tarief van het betrokken land.

p09_0646
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet