Diversen

Div: Circuit Zolder presenteert kalender

2008 heeft lang geduurd op Circuit Zolder, althans op evenementieel vlak. Op 26 december jl. werd namelijk aangeknoopt met het wielerverleden van het circuit: de eerste in een reeks van 5 jaarlijks terugkerende Wereldbekerwedstrijden Veldrijden werd gereden onder goedkeurend oog van meer dan 16.000 toeschouwers. Nog vóór deze cyclocross was de basis van de activiteitenkalender 2009 evenwel reeds gelegd.

Tekst PR

Circuit Zolder gaat in 2009 met zijn publieksevenementen van start in de tuningsector: Race Wars zal op 19 april opnieuw meer dan 3.000 getunede wagens mogen verwachten voor een boeiende mix van ‘legal street racing’, drifting, dB-drag, stuntwerk en show.

Het is een traditie dat in april het circuitseizoen officieel van start gaat met wedstrijden van de belangrijkste Belgische competities: de Belgian Race Kick Off zal dit jaar de eerste races brengen van Belgian GT en BRL, en zoals gepland ook de tweede race van de Dunlop SportMaxx Endurance Cup, kortweg DSMEC.

Circuit Zolder lanceert dit jaar een nieuw concept: Clean Week 2020, zijn eerste volwaardige CO2-neutrale mobiliteitsevenement. Op 7 mei start letterlijk de countdown naar de eerste Clean Week 2020 … in 2010 (5 tot 9 mei). Meer informatie over deze startdag weldra op de blog van het evenement. Hou om te beginnen www.circuit-zolder.be in de gaten!

9 en 10 mei staan in het teken van de motor. Meer informatie hierover volgt weldra.
Een weekje later zakt PRC Group af met (ondermeer) zowel Fun Cup als BTCS tijdens het Zolder Star Festival. Dat wordt dan de eerste BTCS-wedstrijd op Circuit Zolder dit jaar.

De inmiddels traditionele X-Day, een mix van ‘stunt- en vliegwerk’, maar dan létterlijk, herbergt ook een manche van de DSMEC. Enkele begrippen omschrijven dit fijne evenement: adrenaline, middelpuntvliedende kracht, dare devils, ‘parapludames’, ... Reserveer alvast 13 en 14 juni.

Terwijl ADAC Race op 11 en 12 juli een Duits clubevenement is waarin hoofdzakelijk ‘historische’ voertuigen figureren, brengt de Zolder Super Prix een week later een internationaal topevenement mee. Zowel de Dutch Supercar Challenge als de Superleague Formula zullen de hoofdrollen krijgen toebedeeld. Ook Euroboss Series zijn van de partij dan. Nadat de Superleague Formula in 2008 voor het eerst werd georganiseerd, gaat deze serie dus verder. De unieke mix van voetbal en racing heeft een absolute meerwaarde voor de internationale racerij.

Op 8 en 9 augustus zorgt Circuitpark Zandvoort opnieuw voor een volbloed Nederlands weekend. De vorige twee edities van het Dutch Power Pack Festival werden telkens omgetoverd tot de Masters of Formula 3, maar in 2009 blijven de ‘Masters’ op Zandvoort. In ieder geval zal de eredivisie van de Nederlandse autosport op het programma staan, de Dutch GT4.

19, 20, 22 en 23 augustus zijn de data waarop de 31ste editie van de 24 Hours of Zolder worden gereden. De voorbije maanden werd reeds bekend gemaakt dat het startveld méér zal bevatten dan enkel de deelnemers van het Belgian GT Championship: ook exponenten van BTCS en DSMEC zullen welkom zijn, wat moet resulteren in een bijzonder goed gevuld deelnemersveld. Het voorprogramma van dit evenement wordt gereden door zowel de GT4 European Cup als de Euroseries 3000.
In 2009 zal opnieuw gedurende 24 uren ‘gekoerst’ worden op Circuit Zolder.
De 24 Hours Cycling @ Zolder werden vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Met de feeërieke nachtverlichting in de avond- en nachturen krijgt deze wedstrijd écht iets uniek.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet