Diversen

Div: Eerste Paasdag recordpoging klassieke auto’s op Zandvoort

record_pasen09_oldtimers

Met 948 klassieke auto’s op het Zandvoortse asfalt werd er in 2002 door het Den Hartog Museum al een succesvolle poging ondernomen om het Guinness Book of Records te halen. Zeven jaar later is er een nieuw initiatief genomen door Lions Club Zandvoort en Circuit Park Zandvoort om wederom geschiedenis te schrijven op het circuit in de duinen, door te proberen op Eerste Paasdag (12 april 2009) het record uit 2002 aan te scherpen. De organisatie hoopt op zeker 1.000 historische auto’s, van voor het bouwjaar 1975. De algehele opbrengst van de recordpoging komt ten gunste van Stichting Lions Helpen Kinderen.

Tekst: PR
Foto: Hans van Oort Fotografie / hansvanoort.net

Eerste Paasdag geldt als rustdag van de traditionele Paasraces, die dit jaar op zaterdag 11 april en maandag 13 april 2009 worden verreden. Maar met de poging de parade van 948 klassieke auto’s uit 2002 te overtreffen, is ook de zondag absoluut de moeite waard voor een bezoekje aan het Zandvoortse circuit. Tijdens de gehele dag zal het circuit en de paddock gratis toegankelijk zijn voor het publiek, dat naast klassieke oldtimers, ook de moderne sportauto’s van dichtbij kan beschouwen. Aanvang is om 12:00 uur.

Inschrijven oldtimerbezitters
Geïnteresseerde oldtimerbezitters kunnen op de internetsite van Lions Club Zandvoort het inschrijfformulier en de lijst van de reeds ingeschreven auto’s vinden. Ook eventuele sponsormogelijkheden zullen op de website worden gepresenteerd. De kosten per deelnemende auto bedragen 10 euro en komt door belangeloze inzet van vrijwilligers volledig ten goede aan Stichting Lions Helpen Kinderen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet