Sportscars

Sportscars: Colin Kolles koopt twee Audi R10 TDI’s – kansen voor Christijan Albers?

ca_r10_tdi_2
Christijan Albers gaf tijdens het DTM 2008-weekend in Zandvoort een demo met de Audi
R10 TDI. Zal hij dit jaar weer gaan racen met de succesvolle dieselwagen uit de LMS?

Hoewel Audi dit jaar met de nieuwe R15 TDI aan de start van de 24 uur van Le Mans verschijnt, zal de kampioenswagen Audi R10 TDI straks toch weer te zien zijn tijdens de vermaarde etmaalrace in Frankrijk. Het privé-team van Colin Kolles gaat namelijk twee R10 TDI’s aanschaffen en daarmee in de LMS racen.

Tekst: Marc Kok
Foto: Fast Company

Audi heeft sinds 2006 een samenwerkingsverband met Colin Kolles. Zo racet Kolles met (verouderde) Audi’s in de DTM. Zo heeft Jeroen Bleekemolen in het verleden heel even in een Kolles-DTM-wagen gezeten en deed Christijan Albers dat vorig jaar tijdens de Deutsche Tourenwagen Masters.

Albers bij Kolles in R10 TDI?
Omdat Albers aan het eind van het vorig racejaar zijn debuut in de ALMS maakte met de Audi R10 TDI, is het interessant om te zien of Albers deel zal gaan uitmaken van Kolles’ plannen om twee R10 TDI’s van Audi aan te schaffen en daarmee in de Europese LMS te gaan racen.

Zeer succesvol
De Audi R10 TDI is zeer succesvol geweest tot nu toe. Van de 38 grote wedstrijden waaraan de wagen deelnam, won het er 22. Bovendien won het als eerste dieselauto de 24 uur van Le Mans en bleef het de afgelopen drie jaar ongeslagen op het beroemde Franse asfalt. Ook won het eindklassementen in de Amerikaanse LMS. "Terwijl wij ons dit jaar op de ontwikkeling van de R15 TDI en de DTM zullen concentreren, zijn wij bij Audi verheugd dat nu een privé-team de R10 TDI wil kopen en inzetten tijdens de LMS’’, vertelt Dr. Wolfgang Ullrich, autosportbaas van Audi. "Zo worden de raceauto’s van ons merk Audi nog breder ingezet.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet