IndyCar

IRL: Will Power 'tijdelijke vervanger' van Helio Castroneves bij Penske

De Australiër Will Power is door Team Penske aangesteld als 'tijdelijke vervanger' van de Braziliaan Helio Castroneves, die zoals bekend vanwege vermeende belastingfraude in moeilijkheden is geraakt. Castroneves moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Honda

roger_penske_en_helio_castroneves
Roger Penske en de bij de Amerikaanse autoriteiten in ongenade gevallen Helio Castroneves.

Power vervangt Castroneves
In een verklaring liet teammanager Tim Cindric van Penske Racing weten dat Team Penske volledig achter Castroneves staat en dat het team een positieve uitspraak van de rechtbank verwacht. Het aanstellen van Wil Power geeft Helio de gelegenheid om zich volledig op zijn rechtszaak te concentreren, aldus een verklaring van het team dat overigens vandaag in Indianapolis een persconferentie omtrent haar plannen voor komend seizoen geeft.

Roger Penske verwacht ander motorenreglement voor NASCAR
Zoals bekend zal de IRL nog eind deze maand haar motorenpakket voor de toekomst bekendmaken. Gezien de huidige conjunctuur is de verwachting dat men naar een compactere 4 cylinder turbomotor gaat overschakelen. Roger verklaarde gisteren in een interview op de Detroit Auto Show, dat hij verwacht dat ook NASCAR dit concept in de toekomst zal overnemen. NASCAR overweegt eveneens naar milieuvriendelijke brandstoffen over te stappen, maar heeft volgens Brian France van NASCAR nog geen beslissing genomen. De IRL voert op dit moment uitgebreide besprekingen met diverse motorenfabrikanten voor een nieuw motorenpakket. Bij Audi, dat dit jaar uit de ALMS-series stapte, lijkt de belangstelling om met de IRL in zee te gaan bijzonder hoog.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet