Diversen

Div: Stichting Register Nederlandse Autorensport Vrienden zoekt autosporters

De Nederlandse autorensportwereld is op zoek naar autosporters. Het gaat niet om nieuwe talenten, maar om alle deelnemers en verdere betrokkenen die gedurende enkele decennia gezamenlijk bijdroegen tot de geschiedschrijving van deze mechanische tak van sport in ons land.

Tekst: PR

De initiatiefnemers willen komen tot een fijnmazig overzicht waarbij iedereen wordt geregistreerd. Daardoor kunnen intensieve contacten uit het verleden worden hersteld. Het idee ontstond tijdens de viering, juni 2008, van het zestigjarig bestaan van het Circuit van Zandvoort.

Oprichting stichting
Daartoe werd onlangs de Stichting Register Nederlandse Autorensport Vrienden opgericht. De naam verwijst naar de oorspronkelijke Nederlandse Autorensport Vereniging (1953-2005) die de rijdersbelangen behartigde, onder meer door het organiseren van nationale wedstrijden. Stichtingsvoorzitter Ben Huisman wordt bijgestaan door Johan Beerepoot (vice-voorzitter), Gerard Pos (secretaris), Dave Lioni en Wim Vreeken (penningmeesters).

Doelstelling
De doelstelling is: ‘Het instellen van en bijhouden van een register van personen die hebben deelgenomen aan autoraces of in enigerlei functie actief betrokken zijn geweest bij de Nederlandse autorensport’. Behalve het onderhouden van een website en het organiseren van bijeenkomsten, wordt een documentatiecentrum opgezet waarin de geschiedenis van de Nederlandse autorensport wordt bewaard.

Ondersteuning van bekende coureurs
Grote namen uit de Nederlandse autosport ondersteunen het plan: Gijs van Lennep, Jan Lammers en Arie Luyendyk. Het Register NAV koestert het vaderlandse autorace erfgoed en zoekt kandidaten via de website http://www.autorensportvrienden.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet