24H Series

24H Series: BMW leidt bij zonsopkomst in TOYO TIRES 24H of Dubai

2009dubai24h69nacht
De leidende BMW Z4 M Coupé van Al Faisal Racing

Toen de zon opkwam boven het Dubai Autodrome leidde de Al Faisal Racing BMW Z4 M Coupé (Abdualziz Al Faisal, Paul Spooner, Claudia Hürtgen, Stian Storlie) in de vierde editie van de TOYO TIRES 24H of Dubai. Alle teams die van tevoren tot de favorieten warden gerekend, hadden tijdens de avond en de nacht problemen. Zelfs het Al Faisal Racing team bleef hiervan niet gevrijwaard en verloor in de avond zo’n tien minuten toen de voorwielen van de BMW opnieuw moesten worden uitgelijnd, maar dat tijdverlies weerhield het team er niet van om de leiding weer over te nemen na een sterke inhaalrace.

Tekst en foto: PR

De eerdere leiders in de wedstrijd, de Land Motorsport Porsche met het startnummer 41 (Hermann Tilke, Marc Basseng, Christian Land, Dirk Adorf) werden tot opgave gedwongen toen hun auto om 22.50 uur vlam vatte, wat leidde tot de derde neutralisatie van de race. Er volgde nog een neutralisatie 15 minuten na de helft van de wedstrijd, omdat de Nissan 350Z met startnummer 53 van RJN Motorsport (Carlos Tavares, Alexander Buncombe, Chris Buncombe, Richard Meaden) een vrij zware crash hadden, die gelukkig alleen schade aan de auto tot gevolg had.

Er woedde een aantal uren lang een spannende strijd tussen de Al Faisal Racing BMW en de ARC Bratislava Porsche (Miroslav Konopka, Jiri Janak, Mauro Casadei, Rudiger Klos), maar rond 5.00 uur pakte de BMW de leiding, deels dankzij zijn iets gunstiger brandstofverbruik, en bleef daar gedurende de volgende uren. De ARC Bratislava Porsche en de Porsches van het Besaplast Racing Team (Martin Tschornia, Franjo Kovac, Roland Asch, Sebastian Asch, Kurt Thiim), Land Motorsport (Carsten Tilke, Gabriël Abergel, Niclas Kentenich) en Hubert Bergh Motorsport (Hubert Bergh, Magnus Öhman, Patrick Söderlund, Johan Stureson) waren ook vrijwel constant in de top vijf te vinden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet