Diversen

WTCC: Tom Coronel naar BTCC?

480_coronel_farfus

Het scheelt maar één letter, maar wel flink in de kosten. Tom Coronel zou dit seizoen wel eens kunnen uitkomen in de BTCC, in plaats van in de WTCC. De Nederlandse SEAT-importeur Pon Car, die het raceprogramma van Coronel financiert, overweegt deelname aan het Brits toerwagenkampioenschap als een goedkoper alternatief voor een WTCC-programma. Dat meldt het gezaghebbende Brits weekblad "Autosport" in zijn uitgave van deze week en op zijn website, waarbij men zich beroept op "een bron dichtbij de Nederlandse SEAT-importeur".

Tekst: René de Boer
Foto: PR

Een programma in de BTCC zou in ieder geval qua reiskosten een stuk goedkoper zijn, terwijl de kansen voor Coronel om in deze klasse met zijn SEAT met benzinemotor op het podium te eindigen, ook een stuk groter zouden zijn dan in de WTCC. Volgens het bericht van "Autosport" zijn onderhandelingen momenteel gaande met het Spaanse SUNRED-team, dat Coronel het afgelopen jaar in de WTCC runde, en met het Britse GR-Asia, dat in de jaren daarvoor de SEAT van Coronel inzette en ook over flinke ervaring in de BTCC beschikt.

Binnen afzienbare tijd meer nieuws
Coronel heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het liefst verder wil in het wereldkampioenschap, maar het is de vraag of hij daarin met zijn huidige mogelijkheden (met benzinemotor) nog enige progressie kan maken. Op grond van zijn prestaties zou hij zonder meer een plekje in het SEAT-fabrieksteam en daarmee een Leon met TDI-dieselmotor verdienen, maar de rijderspolitiek van SEAT-sportdirecteur Jaime Puig liet een dergelijke stap tot nu toe nog niet toe. Binnen afzienbare tijd wordt meer nieuws over de definitieve invulling van Coronels sportprogramma voor 2009 verwacht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet