24H Series

24H Series: Mooie start raceseizoen Ekris-coureur Ricardo van der Ende in Dubai

ricardo-van-der-ende

Ricardo van der Ende start komend weekend namens Ekris Motorsport in de Toyo Tires 24 uur van Dubai. Een tot de verbeelding sprekende race voor toerwagens en GT’s, waarin de 29-jarige coureur uit Poeldijk zal strijden met de uiterst competitieve BMW Z4M Coupé GT4 van het Belgische G&A Racing. “Heel eerlijk moet ik zeggen dat dit ook voor mij als een donderslag bij heldere hemel kwam. Ik werd maandag door Ekris Motorsport gebeld met de vraag of ik dit wilde, en zo ja, of ik als een speer mijn zaken in orde wilde maken”, legt Van der Ende net voor zijn vertrek uit.

Tekst en foto: PR

“Natuurlijk kan het racejaar 2009 voor mij niet mooier beginnen. Het is immers een topteam, met goede coureurs en het is natuurlijk een auto waarin iedere coureur graag rijdt. Om alles op tijd klaar te hebben moest ik dezelfde dag nog naar de medische keuring, daarna richting Leiden om mijn nieuwe licentie op te halen, want dat is verplicht om deel te kunnen nemen. Ik rijd deze BMW Z4M samen met teameigenaar en –manager Guino Kenis, Michael de Keersmaeker en Patrick Smets. Persoonlijk ken ik die mensen niet, maar ik weet dat zij een prima prestatielijst hebben.’’

Mooie kans
Vier jaar geleden hebben mijn broer Jack en mijn vader al een keer aan deze race in Dubai meegedaan en nu is het mijn beurt. Het past natuurlijk heel mooi in de plannen en de samenwerking die ik al jaren met Ekris Motorsport heb. Verder biedt dit mij ook een mooie kans om kennis te maken het rijden in een GT4 auto. Zoals bekend, een klasse die dit jaar ook in ons land van start zal gaan en zeker onze belangstelling heeft. Hoewel definitieve besluiten op dat punt zeker nog niet genomen zijn.”

24 uur
De ervaring met 24 uurs races beperkt zich bij Ricardo van der Ende tot een kartrace over die lengte en een toerwagenrace met een Volkswagen Golf in Oschersleben. Hij vervolgt: “Dit is wel iets anders. In de komende dagen kan ik na de kennismaking met het team en het passen van de auto alleen met een straatauto en op een snelheid van 60 km/uur het circuit verkennen. Daarna volgen de trainingen en vrijdag om 14.00 uur gaat de race van start. De verwachtingen zijn zeker hoog gespannen. Niet in de laatste plaats door het team, de auto en de rijders. Daarnaast is er natuurlijk de geweldige entourage waarin je daar rijdt en ik denk dat de totaalindruk dus absoluut fantastisch zal zijn”, lacht Van der Ende net voor hij in het vliegtuig naar Dubai stapt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet