DNRT

DNRT: Nieuwjaarsrace voor tweede maal in het donker

480_nieuwjaarsrace

Op zondag 4 januari zal de traditionele Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort worden verreden. De Nieuwjaarsrace is het strijdtoneel voor de derde ontmoeting van de teams uit het Winter Endurance Kampioenschap 2008-2009. Net als een jaar eerder, zal ook dit jaar een deel van de wedstrijd in het donker verreden worden.

Tekst: PR
Foto's: Chris Schotanus

480_nacht2_2502

Racen in het donker
De Nieuwjaarsrace start ’s middags om 15.00 uur en zal om 19.00 uur worden afgevlagd. Vanaf circa 17.00 uur is het volledig donker en zullen de deelnemers ruim twee uur lang in de duisternis rijden. Voorafgaand aan de start van de race, vindt een kwalificatie plaats. Deze zal om 12.20 uur aanvangen. Om de veiligheid van deelnemers en de organisatie te garanderen, zullen de baanposten langs het circuit worden verlicht.

480_nacht1_2504

Fraai startveld
De deelnemerslijst voor de eerste race van het jaar telt op dit moment 37 inschrijvingen. De organisatie verwacht echter een startveld van meer dan veertig bolides, verdeeld over vier divisies. Zo wordt Divisie I, de klasse voor meer dan 3000cc of turbomotoren, onder andere bezet door de Porsche GT2 Modified van het Sotrax Albert Motorsport Team, met winterkampioen Michael Bleekemolen, de rappe DNRT V8 Silhouette van Huub Vermeulen en Frits Hessing en de snelle Porsche 997 GT3 Cup van Roeland Voerman en Duncan Huisman.

480_start_240

In Divisie II, de klasse 2000cc tot 3000cc, strijden auto’s als de BMW 325Ti Compact, BMW 130i, BRL Light en de fraaie KTM X-Bow om de punten. Net zo gevarieerd is de Divisie III met auto’s tot 2000cc, waaronder de Renault Clio Sport, BMW 320i E36 en de Mazda MX-5. Alle diesel aangedreven auto’s, zoals de BMW 120D, Volkswagen Golf 5 TDI en SEAT Ibiza Cupra TDI, treffen elkaar in Divisie IV. Nieuwkomer in deze divisie is de Volvo C30 van Bas Baars en Marcel Roeleveld.

Klassement
Na twee verreden races van de Dutch Winter Endurance Series gaan vijf personen aan de leiding, waaronder Rob de Laat, die het winterkampioenschap 2006-2007 op zijn naam wist te schrijven. Dit winterseizoen komt hij samen met Theo de Prenter uit in Divisie II met een BMW Compact Modified. De andere leiders zijn Simon Knap en Vincent van der Valk (Divisie III) en Alex van ’t Hoff (Divisie IV). Beste Divisie I coureurs zijn Peter van der Kolk en Jeroen van den Heuvel. Zij staan op een tweede plaats in het klassement.

Gratis toegang
De toegang tot de Nieuwjaarsrace is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Tevens zal tegenover de Bovag Pitstraat een groot videoscherm worden geplaatst waarop de live racebeelden van elders op de baan te volgen zijn. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 7,00 op de Bavaria Paddock parkeren.

480_start_1723
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet