Formula Ford

Formule Ford: Snelle test Luuk Glansdorp, ook ACS racing oefent

480_jongejans_1671
Rogier Jongejans, hier op archiefbeeld, is al weer aan het testen voor 2009.

Afgelopen week heeft ACS racing drie dagen getest met nieuwbakken rijder Tony Kowalewski en FF oudgediende Rogier Jongejans. Daarmee zijn zij al begonnen zijn met het nieuwe seizoen. Ook Geva en Vuik Racing kwamen in actie.

Gezamenlijk hebben de beide heren meerdere set ups uitgeprobeerd met verschillende sets Intrax schokbrekers. In de avond zat Bas van Kuppenveld van ACS bij Intrax om de schokbrekers te veranderen en overdag werden de testbankresultaten vergeleken met de resultaten op het asfalt.

Snelle Jongejans
Voor Rogier Jongejans resulteerde dit in misschien wel zijn snelste ronde ooit op een nat Zandvoort. Rogier was supertevreden over de door Bas afgestelde auto en stak zijn enthousiasme dan ook niet onder stoelen of banken. Rogier gaf aan dat hij nu begreep waarom Liroy Stuart in de tweede helft van afgelopen seizoen zo goed ging, dit moest wel haast aan de know how van Bas liggen.

Grote sprongen Tony
Ook Tony maakte grote sprongen, gedurende de drie dagen verbeterde hij zijn snelste rondetijd met vier seconden. Dit was vooral te danken aan de tips and tricks van Rogier Jongejans die met zijn jarenlange ervaring Tony de juiste adviezen geeft om zich te verbeteren. Op de woensdag kwam ook Vuik Racing met Anders Krohn op de baan die even over was vanuit de USA. Henk Vuik en Anders reden ettelijke ronden en aan Anders te zien had hij er plezier in weer bij Vuik in de auto te zitten. Ondanks de natte baan was Anders vlot onderweg. Helaas gooide olie op de baan aan het einde van de middag roet in het eten.

Ook Geva test
Op zaterdag en zondag was naast ACS racing ook Gerrit Valkenburg met zijn team aanwezig. Tony Kowalewski ging verder met het perfectioneren van zijn wagenbeheersing en toonde de zelfde progressie als de eerdere drie dagen. Het was echter een genot om te kijken naar Jennifer van der Beek en Luuk Glansdorp; deze twee Geva-rijders lieten zien waar het om draait in de Formule Ford; een groot hart en wagenbeheersing. Als Gerrit Valkenburg bij de eerste wedstrijd van komend seizoen met deze rijders line-up aan de start verschijnt in de huidige vorm kan de concurrentie nu alvast de borst nat maken. Glansdorp zette tijden neer die gedurende het afgelopen seizoen meer dan alleen competitief zouden zijn geweest, en Jennifer deed absoluut niet voor hem onder. De weinige geïnteresseerden die toevallig op Zandvoort aanwezig waren voor de driftcursus, zagen twee rijders die het beste in elkaar naar boven haalden. Een goed advies voor de achtervolgers van Simon Knap in het afgelopen seizoen; stap in jullie auto's en begin met trainen. De concurrentie kon volgend jaar wel eens groter zijn dan ooit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet