Columns

Column: Terugblik 2008 René de Boer


rdb_2008_van_merksteijn
Het werken met het Van Merksteijn-team was een plezierige ervaring

Porsche-successen
Mijn genoemde betrokkenheid bij Porsche bestond dit seizoen uit de PR-werkzaamheden voor het team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur in de Le Mans Series en tijdens de 24 Uur van Le Mans. Ik heb het wel eens vaker gezegd: autosportjournalistiek, waarin je alle teams volgt, is een fantastisch vak, maar het is ook leuk als je intensief bij één team betrokken bent en “van binnenuit” verslag kunt doen. De samenwerking met Jeroen, Peter en Jos als coureurs en Frans en Gerard als teamleiding verliep bijzonder prettig, evenals het werk met Frits van Eldik als teamfotograaf. Dat je dan ook als team successen kunt vieren, maakt het alleen maar mooier. Dat heb ik destijds als PR-man bij Opel in de DTM slechts zelden mogen beleven…

DTM als vanouds
Bij de DTM was ik als vanouds ook nauw betrokken door mijn communcatie-werkzaamheden voor de organiserende ITR, al moest ik dit jaar voor het eerst de presentatie in Düsseldorf missen vanwege de LMS-race in Barcelona die samenviel. Gelukkig zijn er in zulke gevallen vaak bekwame collega’s die kunnen inspringen. Het was prettig dat er dit jaar weer een landgenoot in de DTM actief was en op grond van zijn prestaties zou Christijan volgend jaar wat beter materiaal verdienen, maar alles hangt uiteraard af van wat er bij Audi gaat gebeuren. Het leukste DTM-evenement was wat mij betreft Mugello, maar dat komt alleen al doordat ik Toscane veel mooier vind dan, pak ‘m beet, de Lausitz of de Magdeburger Börde (gek hè?).

rdb_2008_ferrari_maserati
Een dag heerlijk sturen met een Ferrari 599 GTB Fiorano en een Maserati Gran Turismo

Sportwagens in Italië
Begin mei was trouwens toch fantastisch, want het weekeinde ervoor was ik in Monza voor de LMS-race en ik bleef dus in Italië voor de DTM. Op maandag na Monza samen met collega Ed Heuvink een heerlijke dag gehad in de heuvels van de streek Emilia Romagna met een Ferrari 599 GTB Fiorano en een Maserati Gran Turismo. Dat zijn de betere testauto’s, en zeker in zo’n omgeving! Aansluitend nog een dag in Maranello gebleven voor een reportage in “Top Time” en vervolgens langs een mooie toeristische route via Assisi en Siena naar Mugello gereden. In Mugello voor het eerst ook het oude circuit gereden, een ronde van zo’n 60 kilometer inclusief de Futapas, waar onder andere Gijs van Lennep en Toine Hezemans successen boekten. En een heerlijk restaurant ontdekt, “La Casa di Caccia”, in de bergen via een grindpad, waarvan je onderweg vijf keer denkt: ‘dit kan nooit goed zijn’. De bistecca Fiorentina was er fantastisch!

rdb_2008_rossella
In de keuken met Rossella, de kokkin van het onvolprezen restaurant "Montana" in Fiorano

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet