Diversen

Diversen: Waterballet zorgt voor spectaculaire afsluiting 100 ronden Berghem (video)

20dec_1

Dat was het dan! Althans, voor dit seizoen. Kartbaan Berghem organiseerde afgelopen zaterdag de 16de en laatste 100 ronden wedstrijd van dit seizoen. Op een betere wijze had dit niet afgesloten kunnen worden, 38 teams aan de start en een compleet waterballet zorgde voor een spectaculaire afsluiting.

Iets eerder dan normaal werden om 14.00 de teams ontvangen in de in kerstversiering gehulde brasserie van de kartbaan. De 100 ronden worden verreden volgens het arrive & drive concept, wat kort gezegd inhoudt dat teams aankomen op het circuit, zich enkel hoeven om te kleden met de aanwezige overalls en helmen en zo kunnen instappen. Maar niet voordat organisator en tevens eigenaresse van de kartbaan, Erna van den Biggelaar, de teams verwelkomde en de belangrijkste punten uit het reglement doornam.

Volle bak
De teams maakte zichtbaar gebruik van de laatste mogelijkheid om deel te nemen aan de laatste 100 ronden wedstrijd van dit jaar. Het was dus met 38 teams volle bak op het circuit. Bij aankomst was het circuit al goed nat, maar dat het even later met bakken water naar beneden kwam, kwam voor sommige teams wat onverwachts.

20dec_2

Tijdens de 15 minuten durende kwalificatie was het vooral aftasten en al driftend en glijdend de grens opzoeken. Dit ging het ene team beter af dan het andere, de verschillen waren groot. Team Autosport.nl kwam deze keer met sterk geschut aan de start, niemand minder dan Europees Rotax Junioren rijder Robbert Haans zat achter het stuur. Dit resulteerde dan ook in pole position met een verschil van ruim 3 seconden op de nummer twee, Team X-Box Live. Voor het onboard filmpje besloten we echter achteraan te starten, waardoor Team X-Box Live van pole startte voor Team Topspace.nl en Team Fun Pro Racing.

38 karts door één bocht
Direct na de kwalificatie werden de karts opgesteld op het rechte stuk te voorbereiding van de start. Het begon ondertussen nog harder te regenen, dit verraste een aantal rijders na de start door de hoeveelheid spray. Wonderwel ging alles redelijk goed in de eerste lastige bochten combinaties, op een enkele spin na vertrok het 38 karts tellende veld zonder grote crashes. Het waren hectische eerste ronden, het zicht was nihil, van grip was geen sprake en de Estoril lay-out was elke ronde weer een grote uitdaging op slicks. De Kombi Karts hielden zich erg goed in deze lastige omstandigheden, slechts één team viel uit als gevolg van een losse tankdop. Dit werd door de organisatie vakkundig en snel opgelost met een vervangende kart en ontvingen zij de pechprijs

20dec_3

Terug naar de wedstrijd. Het als derde gestarte Team Fun Pro Racing stelde snel orde op zaken en nam overtuigend de kop over. De ronde tijden die Fun Pro Racing noteerde in de begin fase van de wedstrijd spraken boekdelen, met een aantal seconde per ronde liep het team uit op de rest van het veld. Team Topspace volgde met Team X-box live in hun kielzog. Ons eigen team – team Autosport.nl – behaalde het doel om als laatste van start te gaan, namelijk een spectaculair onboard filmpje. Binnen twee ronden was een vijfde plek het resultaat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet