Dutch GT4

Dutch GT4: BMW Motorsport presenteert de BMW M3 GT4

bmw-m3-gt4_a

BMW Motorsport heeft officieel aangekondigd de nieuwe BMW M3 GT4 te gaan homologeren voor de GT4 kampioenschappen. Dit betekent dat we in 2009 ook de BMW M3 GT4 als deelnemer in het Dutch GT4 Championship kunnen verwachten.


Tekst en beeldmateriaal: PR

De BMW M3 kent een lange racehistorie met een eerste titel in het WTCC in 1987. De eerste versie van de M3 heeft meer internationale tourwagen races gewonnen dan welke andere auto ook. Ook latere versies van de BMW M3 hebben furore gemaakt in de racewereld. In het speciaal de BMW M3 E46 GTR. Deze auto was zeer succes in de American Le Mans Series. Tevens heeft de M3 GTR tweemaal de 24 uur van Nurnburgring gewonnen evenals de 24 uur van Spa-Francorchamps. De auto die in 2009 in het GT4 zal deelnemen is dan ook het kleinere broertje van de hagelnieuwe BMW M3 GT2 waarmee BMW Motorsport wederom deel zal nemen aan de American Le Mans Series.

De BMW M3 GT4 zal een zeer mooie aanvulling zijn op het veld dat al bestaat uit modellen als Aston Martin N24, Corvette C6, Porsche 911 997, Ford Mustang FR500C en meer. Verschillende teams hebben al interesse getoond om deel te nemen aan het Dutch GT4 in deze jongste reïncarnatie van de legendarische BMW M3. Met de aankondiging van deze auto kunnen alle racefans nog meer spektakel verwachten van het Dutch GT4 dat tijdens de Paasraces op Zandvoort haar debuut zal maken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet