Formula Ford

Formule Ford: Liroy Stuart verslaat tijdens test kampioenen Tandy en Boyd


181210_stuart_gaudix_7a
Wayne Boyd, Chris & Liroy Stuart en Nick Tandy bij tests op het Circuito de Gaudix.

Lovend
Een dag later was het de beurt aan Wayne Boyd voor een tweekamp met Stuart in dezelfde Mygale. Terwijl de Bemmelnaar op het verkorte circuit van Gaudix opnieuw een 1:15.1 liet noteren, kwam de Noord-Ier, die dit jaar zowel het Brits Formule Ford kampioenschap als het Formule Ford Festival 2008 op zijn naam schreef, onder dezelfde omstandigheden niet verder dan een 1:15.6. Een tegenvaller voor de 17-jarige kampioen. Maar ondanks het ‘verlies’ was de Brit lovend over de goede set-up van de auto. Een compliment dat bij Stuart goed aan kwam. “De auto heb ik samen met JTR in ruim een halve dag inderdaad perfect in balans gekregen. De auto was uiteindelijk heel constant, echt super! De samenwerking met het team verliep dan ook prima. Er waren absoluut geen taalproblemen en wat ik aangaf werd door de monteurs razendsnel vertaald naar een effectieve afstelling”, aldus Stuart na afloop van de tweedaagse testsessie.

Prima samenwerking
JTR-teammanager Joe Tandy kon de prima samenwerking met Stuart alleen maar beamen: “Liroy heeft veel technische kennis, hij begrijpt de auto goed en geeft daarom ook goede ‘feedback’ naar de monteurs. Bovendien bleek hij erg snel, maar dat was ons bij de afgelopen Festivals ook al opgevallen. Liroy heeft het prima gedaan en als hij geïnteresseerd is kan hij wat mij betreft voor ons het Brits Formule Ford kampioenschap komen rijden”, zo liet Joe Tandy deze week in een telefonische reactie weten.

Ambitie
Maar Tandy bleek niet de enige op wie de Bemmelse coureur een goede indruk had achtergelaten. Door de tweestrijd met de Formule Ford-kampioenen had Stuart ook bij de Formule 3-rijders en teams van zich doen spreken. In zijn Mygale-Ford bleek hij in bochtensnelheid nauwelijks onder te doen voor zijn Formule 3-collega’s. En dat zorgde ervoor dat het Räikkönen Robertson-team, dat met Daisuki Nakajima (broertje van F1-coureur Kazuki Nakajima) aan het testen was, voorzichtig kwam informeren naar de ambities van Liroy Stuart. In april zal duidelijk zijn welke keuzes Stuart deze winter voor het seizoen 2009 heeft gemaakt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet