Diversen

Diversen: CIK-FIA Karting Awards 2008 vergeven in Monaco

cik_1

In Monaco werd afgelopen weekend het jaarlijkse prijzengala van de CIK-FIA gehouden. Een dag na het grote FIA Gala werden de opkomende talenten van de autosport nogmaals in het zonnetje gezet, alle Europees en Wereld Kampioenen kwamen over naar Monaco om de beker in ontvangst te nemen. Naast het prijzengala stond het Sporting d’Eté of Monaco in het teken van een Wereldpremière, de Lewis Hamilton kart werd hier voor het eerst aan het publiek getoond.

Foto's: CIK-FIA

cik_2De respectievelijk 600 en 150 gasten van het FIA gala en de CIK-FIA price-giving ceremony werden verwelkomd in de hal met twee opgestelde karts van Robert Kubica en Fernando Alonso, getekend met de slogan “Never forget your roots” . In combinatie met de ‘LH’ kart was het een waardevolle toevoeging aan de feestelijkheden aldaar.

Onder luid applaus werden alle rijders op het podium ontvangen. Soms iets harder, bijvoorbeeld in het geval van de Argentijn José Olmedo (Panamerican Junior Championship) en de uit Siberië komende Maxim Zimin (winnaar Viking Trophy for Juniors) die een lange reis achter de boeg hadden voor deze ceremonie.

De Belg Jonathan Thonon verliet Monaco met een arm vol prijzen. Één voor zijn World Cup KZ1 overwinning en de ander voor zijn Europese titel in dezelfde categorie.Overige prijzen gingen naar; Aaro Vainio (Europees Kampioen KF3), Carlos Sainz Jr (Kampioen Asia-Pacific KF3), Brandon Maisano (Monaco Kart Cup KF3 winnaar), Jack Harvey (Asia-Pacific KF2 kampioen), Flavio Camponeschi (Europees KF2 kampioen), Davide Fore (World Cup KF1 winnaar), Alberto Viglino (World Cup voor Teams), Tony Lavanant (Europees KZ2 kampioen), Pekka Seppänen (Viking Trophy KZ2 winnaar), Libor Toman en Gary Catt, respectievelijk tweede en derde in het Wereld Kampioenschap.


cik_3
Jonathan Thonon kende een zeer succesvol jaar in de KZ1 klasse, de Belg ging zowel met een beker voor zijn Europese titel als zijn World Cup titel naar huis.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet