Toerwagen Diesel Cup

TDC: DB Motorsport richt zich met Toyota op Toerwagen Diesel Cup

db_toyota_1

DB Motorsport, dat in 2008 kampioen werd in de Suzuki Swift Cup en vice-kampioen in de Volkswagen Endurance Cup, richt zich met Toyota op de Toerwagen Diesel Cup.

Tekst en foto’s: PR

Het team gaat een Toyota Auris 2.2 D-CAT driedeurs ontwikkelen met standaard 180 pk; in racetrim rond de 210 pk. Het team richt zich op een rondetijd van 2:04, die is vastgesteld voor de klasse waarin het team uitkomt. In eerste instantie worden drie auto’s geprepareerd, waarvan er reeds één verkocht is aan Dekker Racing. DB Motorsport krijgt technische support van Toyota importeur Louwman & Parqui in het Toerwagen Diesel-project.

Technische elementen
De bolides worden aangepast aan de eisen van de Toerwagen Diesel Cup en toegepast met meervoudig verstelbare schokdempers (KW Suspensions met Blow-off Valve). Daarnaast komen er vierpotsremmen van Alcon op, met een 355 millimeter schijf en Pagid-remblokken. Er wordt gereden op 18-inch wielen en er worden Airjacks gemonteerd.

db_toyota_2

Ontwikkeling
DB Motorsport is nu volop bezig met de ontwikkeling en opbouw van de auto. De eerste tests vinden in januari plaats, waarna er wordt gekeken wat er nog moet worden aangepast en met welk motorvermogen het team gaat rijden om betrouwbaar en snel te zijn. Daarnaast wordt deelgenomen aan de laatste wedstrijden van het Winter Endurance Kampioenschap ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

’Alles vanaf nul opbouwen’
Ewoud den Boer: "Ik bouw in elk geval drie auto’s, waarvan er één voor Dekker Racing is. We zijn alles vanaf nul aan het opbouwen, de remmen, het onderstel, het sperdifferentieel, de rollbar en de bolide wordt volledig gespoten. De keuze voor de Toerwagen Diesel Cup was niet zo lastig. De klasse is enorm populair aan het worden en een coureur kan veel kilometers rijden voor een relatief aantrekkelijk budget.” Tevens zijn er testmogelijkheden met de Toyota Auris 2.2 D-CAT. Neem hiervoor contact op met Ewoud den Boer. Voor meer info kijk op de site van DB Motorsport.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet