Chrono NK 2-takt

Chrono: Toppers aan de start van waardig Winterkampioenschap in Berghem

1

Een Winterkampioenschap van formaat! Dat zagen we dit weekend in Berghem, waar de eerste ronde van het Chrono Winterkampioenschap verreden werd. Naast de Rotax Maxen kwamen ook de geschakelde klassen aan de start, met niet de minste op startgrid..

Volle en kwalitatieve startvelden leverde vandaag een mooi schouwspel aan de in groten getale opgekomen toeschouwers. Ondanks de winterse temperaturen was het een mooie en zonnige dag die eindigde met in het donker verreden finals.

De KZ2 klasse leverde het grootste spektakel met onder andere voormalig Europees Kampioen Thomas Knopper aan de start, die dit jaar zijn rentree maakt in de kartsport voor AVG Racing. Joey van Splunteren kwam vandaag uit op Gillard voor De Feyter Racing en imponeerde. Joey startte in de pre-final vanuit de achterhoede door een niet werkende transponder maar reed zich naar een elfde positie. De final was even later zelfs goed voor de overwinning. Overige winnaars waren: Kevin Leytens (KZ2), Antoine Sellies (KZ2 plus), Milan Evers (Micro Max), Marijn Kremers (Mini Max), Milan Dontje (Junioren) , Tom Dielissen (Olympisch) en Roy Geerts (DD2).

Voor Patrick Vasterman verliep de finale minder gelukkig. De teameigenaar van VZ Racing kwam uit in de Olympisch klasse maar kwam niet verder dan de eerste bocht, getuige onderstaand filmpje. Vasterman kwam er gelukkig zonder letsel vanaf.


Bekijk hier op hoge kwaliteit

Uitslagen via Mylaps.com

2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet