Formule 1

Formule 1: Waldschmidt maakt indruk tijdens Toyota F1-test in Bahrein

Henkie Waldscmidt heeft de afgelopen week twee dagen voor het team van Toyota getest. Henkie werd door Toyota twee dagen in de gelegenheid gesteld om TF108 aan de tand te voelen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Toyota

waldschmidt_test

Waldscmidt maakt indruk
Waldschmidt, die deel uitmaakt van het Toyota Young Drivers Development Programme, reed 128 ronden en liet een tijd van 1.33.430 sec. noteren, Hiermee was hij slechts 1,5 seconden van Jarno Trulli’s snelste tijd in Bahrein verwijderd!

"Fantastische ervaring"
Waldschmidt: “ Ik ben erg dankbaar dat Panasonic Toyota Racing mij voor het eerst in staat stelde om een Formule 1 auto te testen. Het was een fantastische ervaring en ik heb enorm veel geleerd. Vergeleken met de andere auto’s die ik in mijn carrière gereden heb is het vermogen van de TF108 ongelofelijk. De ervaring die ik hier opgedaan heb om met het vermogen, de remmen en de neerwaartse druk om te gaan zal erg nuttig zijn in mijn verdere carrière."

"Ik was erg onder de indruk van de professionaliteit van het team en nu begrijp ik waarom ze het laatste jaar zoveel vooruitgang geboekt hebben", vervolgde Waldschmidt. "Voor elke dag gaf het team mij enorm veel informatie en dat hielp enorm om de auto te begrijpen.”

Om meer data over de Bridgestone Potenza Slicks te verzamelen kwam ook Jarno Trulli in actie. Ook werd er naar een lagere aërodynamische-downforce-configuratie gekeken met betrekking tot het seizoen 2009.

In verband met de verlengde levensduur van de nieuwe generatie F1-motoren testte Trulli de RVX-08 motor met een nieuwe versnellingsbak. De test verliep probleemloos en Jarno reed 158 ronden met als snelste tijd met 1.32.463.

Goede progressie
Gerd Pfeiffer, team manager van de testafdeling van Toyota, was tevreden over het verloop van de test.: “Het was een productieve test. De goede weersomstandigheden droegen ertoe bij dat we een volledig testprogramma konden afwerken. Rondetijden waren absoluut niet ons doel. Dit was natuurlijk de eerste F1-test van Henkie en hij heeft een goede indruk achtergelaten. Hij was erg professioneel en boekte gedurende de twee dagen enorm veel vooruitgang.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet