Diversen

Internationaal: Dennis Kroes Wereldkampioen! “Ongelooflijk toch?”

kroes_1.jpg

Dennis Kroes kende een uitstekend seizoen. Naast de vice Nederlandse DD2 titel wist Kroes zich middels het behalen van de Europese DD2 Master titel te plaatsen voor de Grand Finals in Italië, de Wereld Kampioenschappen Rotax Max. Als kroon op zijn prestaties van afgelopen jaar kon dit seizoen niet succesvoller afgesloten worden. Een verslag;

Zaterdag 22 November vloog Dennis samen met vriendin Marjo,schoonzus Monique zijn vader en moeder en zijn monteur voor deze Grand Finals Jeffrey Hoks naar Brindisi. Dennis was de eerste rijder van Team Holland die voet op Italiaanse bodem zette.

Op Dinsdag begon alles pas en zo was er genoeg tijd om met huurkartjes het circuit een beetje te verkennen en met de auto de omgeving te bekijken. Het hotel waar ze in sliepen zag er mooi uit, helaas was het slecht weer en kon er dus geen gebruik worden gemaakt van het zwembad. Dennis: "Het hotel was top,al waren de kamers klein. Jammer dat het weer slecht was maar daardoor was het erg gezellig in het restaurant waar iedereen zat te ouwehoeren. Ben met o.a. Maik,Sander en Jeff s'avonds vaak naar Otranto gegaan om daar te tafelvoetballen. Was altijd wel lachen met de Tomtom die in deze provincie (Puglia) ontzettend goed de weg (??) weet en je via de vreemdste en smalste weggetjes bij je bestemming bracht"

kroes_5

Op Dinsdag werden de karts verloot die zo goed als klaar waren en kon je vervolgens je stoel,Mychron,stickers en banden monteren. CRG had weer voor een mooie livery gezorgd,het zag er blinkend uit. Dinsdagavond was het openingsfeest en vervolgens dook iedereen vroeg in bed om woensdag weer fit in de paddock te verschijnen.

Het circuit van La Conca zag er ongelooflijk mooi uit, iedereen keek zijn ogen uit. Dennis: "Het was precies hoe ik het verwachtte. Alles is er tot in de puntjes geregeld al was het vreemd dat er geen ruimte was om de rijdersbespreking te houden. Nu met de regen en kou konden we gelukkig gebruik maken van de tent van Dobla. Maar hoe mooi het ook is,de lay out is niet echt bijzonder, Wackersdorf en Salbris blijven toch mijn favoriet"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet