Diversen

Diversen: Voorlaatste serie 100 ronden van Berghem 2008

Afgelopen woensdag vonden op het Kombi-Kartcircuit Nieuw Zevenbergen te Berghem de voorlaatste serie plaats van “De 100 ronden van Berghem.” Maar liefst 39 teams, waaronder het team van Autosport.nl waren op deze namiddag/avond aanwezig.

Tekst: Dave Ritzen
Fotos: Michael Melis

Al bij binnenkomst rond de klok van 17.00u waren al enkele deelnemers aanwezig in de sfeervolle kantine van het kartcircuit. Onder het genot van een hapje en een drankje namen zij wellicht de te nemen tactiek door om de 100 ronden zo snel mogelijk af te leggen. Om 18.00u werd iedereen van harte welkom geheten door Erna van de Biggelaar. Zij is het ‘gezicht’ van “de 100 ronden van Berghem”. Nadat zij een briefing voor alle aanwezigen had gegeven gingen de deelnemers, inmiddels al geheel gehuld in race outfit, naar het circuit, alwaar de 39 karts stonden opgesteld in de vorm van de Le-Mans start.

Nadat het startsein werd gegeven om aan de kwalificatie ronden te beginnen spinde al direct een aantal deelnemers. Het circuit was natuurlijk nog vochtig en de bandjes koud. Op het lange rechte stuk langs de dijk af lag nog sneeuw wat tevergeefs door de organisatie niet weggehaald kon worden. Hier gold dan ook een inhaal verbod gedurende de hele wedstrijd. Nadat de gespinde karts weer op koers lagen kon gelukkig toch nog iedereen binnen de 15 minuten een kwalificatie tijd neer zetten.

100rondenberghemsneeuw

Al snel bleek dat het niveau verschil enorm zou zijn. De pole-position ging naar Cheetah.org. Dit team reed de Euro Final ronde van 1100meter in 1:22.117, terwijl team Brabos over hetzelfde rondje een tijd van 1:45.896. Team Autosport.nl perste er een 1:27.052 uit, wat goed zou zijn voor een vijftiende startpositie.

Nadat de wedstrijdleiding klaar was met het goed positioneren van de karts voor de daadwerkelijke 100 ronden kon de strijd los barsten. Je proefde dat iedereen er zin en lol in had. Natuurlijk waren er teams die voor de winst wilden gaan maar wij vonden het fantastisch om te zien dat er ook teams waren die echt voor de fun meededen. Gewoon gezellig karten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet