Diversen

DNRT: Voorbereiding Toyo Tires 24h of Dubai in volle gang

dubai_vertrek

Over minder dan een maand staan de auto’s aan de start van de TOYO TIRES 24H of Dubai. De vierde editie van deze wedstrijd wordt op 8, 9 en 10 januari 2009 verreden op het Dubai Autodrome. De auto’s en het materiaal van de deelnemende teams zijn verladen in Rotterdam en inmiddels al onderweg naar Dubai. “Ondanks deze economisch moeilijke tijden zijn we blij dat er toch weer ruim 80 auto’s aan onze race deelnemen”, zegt Gerrie Willems van Creventic BV, het Nederlandse bureau dat de organisatie en de promotie van de race in Dubai voor zijn rekening neemt. “Met oud-Formule 1-coureur Johnny Herbert, toerwagenspecialisten Roland Asch en Kurt Thiim en GP2-rijder Ho Pin Tung kunnen we ook dit jaar een boeiende race tegemoet zien.”

Tekst en foto: PR

Na drie zeer succesvolle evenementen zijn de verwachtingen voor de vierde aflevering van de lange-afstandsrace hooggespannen. “Veel teams hebben deelname aan de TOYO TIRES 24H of Dubai al opgenomen als een vast onderdeel in hun planning voor het seizoen”, verklaart Willems. “Evenals in voorgaande jaren zal er weer een sterk bezet internationaal deelnemersveld zijn voor de wedstrijd in de Golfstaat. Vorig jaar hadden we rijders uit 37 landen, dat was wel uniek, maar ik denk dat we daar dit jaar niet ver vanaf zullen zitten”, aldus Gerrie Willems.

De voorlopige inschrijflijst laat een grote variëteit aan auto’s en een flink aantal bekende namen uit de nationale en internationale autosport zien. Er zijn 20 verschillende automerken vertegenwoordigd, van de Ford Fiesta ST tot aan indrukwekkende bolides in de grootste klasses zoals de Porsche 997 GT3, de BMW M3 GTR, Ferrari F430 en Creventics eigen Audi CR-8.

De Britse oud-Formule 1-coureur Johnny Herbert zal voor het eerst in Dubai in actie komen, hij staat ingeschreven met een Nissan 350Z van het Britse RJN Motorsport. Ook de Duitse toerwagenspecialist Roland Asch, veelvuldig racewinnaar in de DTM, is van de partij. Hij rijdt met een Porsche 997 van het Duitse Besaplast Racing Team, met ondermeer zijn zoon Sebastian Asch en oud-DTM-kampioen Kurt Thiim als teamgenoten. GP2-coureur Ho Pin Tung tenslotte staat ingeschreven met een Mosler MT900 GT3 van het Luxemburgse Gravity Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet