Supercar Challenge

DSC: Plannen Dutch Supercar 2009: dieselklasse vervangt Sport II


rl1_0818

Inschrijvingen 2009 stromen binnen
Over de inschrijvingen voor 2009 is Van Elk optimistisch. De Mosler Challenge kende in 2008 een goede start en zal in 2009 uitgebreid worden met meer deelnemers. Tevens ziet de organisatie de tendens dat er steeds meer buitenlandse rijders geïnteresseerd zijn in de DSC. “Door de economische crisis zie je in omringende landen dat sommige klassen problemen hebben om hun startveld op orde te krijgen. Deelnemers van deze klassen informeren al regelmatig naar de mogelijkheden binnen de DSC. In de afgelopen jaren hebben we internationaal een goede naam opgebouwd en dat werpt in combinatie met de gevarieerde kalender en de, in vergelijking met andere landen, lage inschrijfgelden nu zijn vruchten af”, aldus Van Elk. Nieuw is ook de dieseldivisie, die de Sport II-divisie gaat vervangen. Deze divisie is bedoeld voor moderne dieselwagens, die op Zandvoort goed zijn voor een rondetijd van iets meer dan twee minuten.

Dutch Supercar Challenge ook in 2009 op SBS 6 en MOTORSTV
Evenals in 2008 krijgt de Dutch Supercar Challenge zijn eigen tv programma op SBS6. Traditioneel wordt dit tv-programma uitgezonden op zondagmiddag rond de klok van 12 uur. In totaal gaat het om 30 uitzendingen van ieder een half uur, met daarin samenvattingen van alle races en achtergrondverhalen over de deelnemers van de DSC. Het internationale publiek wordt opnieuw bediend via de uitzendingen op MOTORSTV.

Dutch GT4 geen concurrent voor Dutch Supercar Challenge
Tot slot wil Van Elk nog reageren op de vraag of hij het Dutch GT4 Championship, de nieuwe Zandvoortse raceklasse die in 2009 zijn vuurdoop krijgt, als een directe concurrent van de DSC ziet. “Integendeel, want het levert de DSC nog meer mooie bolides op. Veel teams die plannen hebben om in het Dutch GT4 te gaan rijden, informeren namelijk ook bij ons om in de DSC een paar of meer races te rijden. Deze teams zijn bij ons van harte welkom! Op deze wijze kan optimaal van de investering in het nieuwe materiaal gebruik gemaakt worden.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet