Diversen

Diversen: Randy Schoonderwaldt test Formule Ford bij Vuik Racing

schoonderwaldt_1

Frontrunner in de KZ2 Randy Schoonderwaldt heeft afgelopen donderdag in barre condities zijn eerste meters gereden in een Duratec Formule Ford op het Circuit van Zandvoort voor het team Vuik Racing.

Dat deze test niet onverdienstelijk ging bewees hij aan het eind van de ochtend. Onder zeer moeilijke omstandigheden en op een opdrogende baan noteerde Randy een 1.50 op de klokken. “Voor iemand die voor het eerst in een Formule Ford zit en nog geen dertig ronden heeft gereden, is dit een prestatie van formaat”, aldus engineer Eric Dikkeboom. Helaas moest de test na de lunch worden afgebroken door sneeuwval. “In overleg met het team hebben we besloten om te stoppen. Dit was te link. Gelukkig heeft Henk Vuik mij een nieuwe test aangeboden voor wanneer het iets beter weer is.

schoonderwaldt_2Randy Schoonderwaldt: “Het was enorm wennen. De massa van de auto, de koppeling en het vermogen. Om dan m’n eerste meters op een natte baan te maken viel niet mee. Toch kreeg ik het ritme redelijk snel te pakken. Na een paar aanwijzingen van Eric ging het steeds iets beter. Het hoogtepunt van deze ochtend was dat er slicks onder gingen. Toen kreeg ik pas echt de indruk van de snelheid."

"Tuurlijk neem je een hele goede basis mee vanuit de kartsport, maar dit is toch weer even iets anders. Om met ruim 200 km/u op de Tarzan aan te komen stormen en dan pas aan remmen te gaan denken bij het bordje van 150 meter was een geweldige ervaring. Het team had gezegd dat wanneer ik aan het einde van de dag in de buurt zou komen van een 1.50 min dat ik dan goed onderweg was. Ik reed dit al aan het einde van de ochtend."

"Als het de volgende testdag droog is ga ik voor een 1.48. Wat hier allemaal uit voort gaat komen weet ik nog niet. Wil me zeker voor 2009 nog focussen op de kartsport. Naast het Karten is het afwerken van een goed testprogramma een optie. Misschien zelfs hier en daar een Race? Ik weet het nog niet, maar dit smaakt naar meer, aldus een stralende Randy tegenover Autosport.nl”

"Graag wil ik de volgende mensen bedanken die deze test mogelijk maakten: Interglasconstruct, Vuik Racing, Walter Van Lent" Eric Dikkeboom (mijn engineer) en Pinoccio Benidorm."


Meer informatie rondom Randy Schoonderwaldt: randyschoonderwaldt.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet