Diversen

Div: Impressie Autosport Awards Londen 2008


awards_8

De meest prestigieuze prijs is ongetwijfeld de "McLaren Autosport BRDC Young Driver Award", waarmee een geldbedrag van 50.000 Britse pond, tests met een McLaren-Formule 1-auto en een Aston Martin-GT-bolide, het lidmaatschap van de eerbiedwaardige British Racing Drivers' Club en zoals gemeld een speciaal TW Steel-horloge is verbonden. De selectie wordt gemaakt na twee dagen, waarin zes kandidaten hun kunnen mogen tonen met een AMG-Mercedes C-Klasse uit de DTM, een Formule 3-auto en een Aston Martin V8 Vantage N24 GT4. De blijdschap is groot voor de rijder die de prijs wint: Alexander Sims, dit jaar runner-up in het Brits Formule Renault-kampioenschap. Hij treedt in de voetsporen van eerdere winnaars als David Coulthard, Dario Franchitti, Jenson Button en Anthony Davidson.

awards_10

Tot nu toe kozen de winnaars in het jaar erop meestal voor het Brits Formule 3-kampioenschap. De winnaar van dit jaar, Alexander Sims, komt volgend seizoen echter uit in de Formule 3 Euro Serie voor het team Mücke Motorsport. "Ik heb al een keer met ze getest op de Lausitzring en ben ervan overtuigd dat Mücke het enige team is dat een serieuze concurrent voor ART is", aldus Sims tegenover AUTOSPORT.NL.

awards_11

McLaren is officieel sponsor van de prijs, dus mocht de winnaar ook op de foto met McLaren-F1-rijders Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton. Opmerkelijk genoeg heeft Hamilton de "McLaren Autosport BRDC Young Driver Award" nooit gewonnen. Ondanks dat is het met zijn carrière toch nog aardig goed gekomen. En over gebrek aan steun van McLaren kan de Brit zich toch al niet beklagen...

awards_12

Op het balkon van "The Great Room" stond een Mercedes-Benz SLR uit de gelijknamige Trophy. In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen er bij de tombola ten gunste van de "Tommy's"-stichting voor het onderzoek naar problemen tijdens zwangerschappen en de bestrijding daarvan, nog een auto gewonnen kon worden, bestond de hoofdprijs nu uit een testrit met zo'n SLR op het circuit van Paul Ricard en een weekend als VIP-gast tijdens een race van de SLR Trophy.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet