Diversen

Div: Impressie Autosport Awards Londen 2008

awards_5
Altijd weer indrukwekkend: diner in "The Great Room" van het "Grosvenor House"

Afgelopen zondagavond was het chique "Grosvenor House"-hotel aan de Park Lane in Londen opnieuw het decor van de jaarlijkse uitreiking van de "Autosport Awards", de prijzen die worden toegekend door het toonaangevende Britse weekblad. Hoewel ook bij deze gelegenheid de economische teruggang een frequent gespreksonderwerp was, waren ook ditmaal weer alle 120 tafels met elk tien plaatsen tot de laatste stoel bezet. De sfeer was er als altijd goed, het eten echter allerbelabberdst. Dat mag toch wel beter voor een hotel dat een vijf-sterren-status heeft. Niettemin was het weer een fraai feest, geheel in stijl met alle gasten in "black tie". Dat heeft altijd wel wat. Een impressie.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


awards_4

Zoals bij een Brits evenement mag worden verwacht, ging de meeste aandacht uit naar Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton, die de "Autosport Awards" voor "International Racing Driver of the Year" in ontvangst mocht nemen uit handen van de man die hem voorging als wereldkampioen voor McLaren, Mika Häkkinen. Hier Hamilton in gesprek met een andere Britse autosportgrootheid, Sir Stirling Moss.

awards_1

Bij de ingang van het "Grosvenor House" stonden de Aston Martin DBR9 in Gulf-kleuren uit Le Mans en de A1GP-showauto met TW Steel-opschrift geparkeerd. Horlogefabrikant TW Steel, de specialist in grote horloges, was dit jaar voor het eerst sponsor van de "Autosport Awards", de winnaar van de felbegeerde "McLaren BRDC Autosport Young Driver Award" kreeg een speciaal TW Steel-horloge overhandigd.

awards_2

Tijdens het diner is er een vaste tafelschikking, vermeld in een keurig boekje dat aan iedere gast bij binnenkomst wordt overhandigd. Voorafgaand aan het officiële gedeelte is de champagne-ontvanst in de "Ballroom" een prima gelegenheid om iedereen te treffen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet